canlenfrdeitrues

Notícies

Hi han participat 95 persones dins de les quatre categories del certamen.

El proper dissabte, a partir de dos quarts de sis de la tarda, el recinte teatral del Casino Municipal acollirà l’acte de lliurament de premis de la sisena edició del concurs literari Roca Plana.

Estarà presentat per Núria Pujol i pels membres del conjunt torrenc Julivert, Jordi Suñé, Sergi Clofent i Gerard Torres, els qui també oferiran un petit concert. A més a més, com ve sent habitual, abans de desvetllar els noms dels guanyadors es projectarà un documental, en aquest cas “Mar de fons” d’Ariadna Rodríguez, amb la col·laboració del FIC-CAT.

Fins el 13 de novembre, un total de 95 persones van presentar els seus treballs, dins de les quatre categories que contempla el certamen: infantil, de 9 a 12 anys, 46 participants; cadet, de 12 a 14 anys, 19 participants; juvenil, de 15 a 17 anys, 6 participants; i categoria adults, per a majors de 18 anys, amb una participació de 24 persones.

L’actual edició del certamen literari ha demostrat que no només el Roca Plana és ja un concurs consolidat, sinó que arriba molt més enllà dels municipis del Baix Gaià aplegant participants de tota Tarragona i fins i tot de municipis de Girona, Lleida i Barcelona, entre ells, Banyoles, Campdevànol, Llagostera, Blanes, Ripoll, ciutat de Lleida, Molins de Rei, ciutat de Barcelona, Els Monjos, Sant Cugat, Terrassa o Tordera.

De Roda de Berà hi han participat 71 persones, la gran majoria alumnes de les escoles Salvador Espriu (20), El Cucurull (21) i de l’Institut Roda de Berà (22), centres que incentiven cada any la participació al concurs literari. Pel que fa a la resta de municipis, trobem participants de Torredembarra, El Catllar, Bonastre, Altafulla, El Vendrell, Santa Oliva, Creixell o Llorenç del Penedès.

Cada participant podia concursar amb una única obra literària sobre la temàtica “El Mar”, elaborada durant el 2018, la qual havia de ser original i inèdita, escrita en català i amb correcció.

El Jurat es va reunir el passat dilluns 26 de novembre per tal de decidir les tres obres guanyadores de cada categoria. Va estar formar per la regidora Teresa Ferré, com a presidenta; i com a vocals, Cristina Serrano, tècnica de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca; Pilar Franquet, docent; Josep Maria Fortuny, coordinador pedagògic de l’Institut Roda de Berà; Laura Baldrich, de l’escola Salvador Espriu; i Maria Soria, de l’escola El Cucurull. Montserrat Martínez, funcionària de l’Ajuntament, va actuar com a secretària.

Les obres guanyadores de les quatre categories rebran: un llibre digital, el primer premi; una tauleta tàctil, el segon; i un lot de llibres, per al tercer premi.

En finalitzar se servirà un petit refrigeri.

Fotografia dels premiats de la cinquena edició.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.