Per quart any consecutiu Arnau Virgili, amb l’obra “Llegenda de la Roca Plana”, va ser el guanyador de la seva categoria, en aquesta ocasió juvenil.  

Raúl García va ser el guanyador en la categoria d’adults, amb l’obra “El vell i la bella”.

El recinte teatral del Casino Municipal, ple de gom a gom, va lliurar el passat dissabte a la tarda els premis del sisè concurs literari Roca Plana. La cita cultural es va iniciar amb una emotiva presentació a càrrec de l’alcalde Pere Virgili, qui va voler recordar a Llorenç Miró, “avui fa tot just un mes que ens va deixar Llorenç, l’artífex d’aquest concurs literari”. Miró, durant la seva etapa com a regidor de Cultura va lluitar per crear i consolidar el certamen, el qual va néixer com un petit concurs literari per als escolars de Roda de Berà, i poc a poc va créixer per esdevenir el certamen que és actualment, amb participants no només de tota la demarcació, sinó de molts racons de Catalunya.

Seguidament, la presentadora de l’acte, la Núria Pujol, va donar pas al documental “Mar de fons”, d’Ariadna Rodríguez, guanyador del premi a la millor producció de les Comarques Tarragonines de la vuitena edició del FIC-CAT, l’any 2015.

A continuació, el grup torrenc “Julivert” va posar la nota divertida a la gala. Jordi Suñé, Sergi Clofent i Gerard Torres van aconseguir ficar-se al públic a la butxaca i tota la sala va acabar picant de mans al ritme de les seves cançons.

El moment més esperat de la tarda va arribar a continuació quan es van desvetllar els noms dels tres guanyadors de cada categoria. En total, fins el 13 de novembre, es van rebre 95 treballs, van presentar els seus treballs, dins de les quatre categories que contempla el certamen: infantil, de 9 a 12 anys, 46 participants; cadet, de 12 a 14 anys, 19 participants; juvenil, de 15 a 17 anys, 6 participants; i categoria adults, per a majors de 18 anys, amb una participació de 24 persones.

La sisena edició ha demostrar que el Roca Plana és ja un concurs que arriba molt més enllà de la demarcació de Tarragona, aplegant també participants de municipis de Girona, Lleida i Barcelona, entre ells, Banyoles, Campdevànol, Llagostera, Blanes, Ripoll, ciutat de Lleida, Molins de Rei, ciutat de Barcelona, Els Monjos, Sant Cugat, Terrassa o Tordera.

De Roda de Berà hi van participar 71 persones, la gran majoria alumnes de les escoles Salvador Espriu (20), El Cucurull (21) i de l’Institut Roda de Berà (22), centres que incentiven cada any la participació al concurs literari. Pel que fa a la resta de municipis, trobem participants de Torredembarra, El Catllar, Bonastre, Altafulla, El Vendrell, Santa Oliva, Creixell o Llorenç del Penedès.

Les obres guanyadores de cada categoria van rebre un llibre digital, per al primer premi; una tauleta tàctil, el segon; i un lot de llibres, per al tercer premi.

Pel que fa a la temàtica de la propera edició, l’Alcalde va voler fer una petició “potser m’estic saltant el protocol però voldria demanar al jurat d’aquest concurs que, en honor a Llorenç Miró, el tema sobre el qual s’escriguin les obres de la propera edició sigui els planetes, els estels i les constel·lacions; l’astronomia era una de les seves gran passions”, va dir Pere Virgili, una petició que, segons van assegurar més tard els membres del Jurat, es complirà.

Premiats

Categoria infantil

Primer premi: “La mar és dolça”, de Júlia Salvador, de Torredembarra.

Segon premi: “El tresor blau”, de Noa Olmo, d’El Catllar.

Tercer premi: “La perla”, Natàlia Piquer, de Roda de Berà.  

Categoria cadet

Primer premi: “Hali que vol dir mar”, de Fu Txan Martínez, de Roda de Berà.

Segon premi: “Sempre que em puguis recordar, estaré amb tu”, d’Aitana Franco, de Lleida.

Tercer premi: “Diari d’una navegant oculta”, de Judith Muñiz, de Roda de Berà.

Categoria juvenil

Primer premi: “Llegenda de la Roca Plana”, d’Arnau Virgili, de Roda de Berà.

Segon premi: “Navego”, d’Enric Brotons, de Barcelona.

Tercer premi: “Quatre paraules”, de Nerea Guitart, de Tarragona.

Categoria adults

Primer premi: “El vell i la bella”, de Raúl García, de Roda de Berà.

Segon premi: “Una vida a la vora del mar”, de Clara Duque, de Sant Cugat del Vallès.

Tercer premi: “Mal oratge”, de Rosalia Ciuró, de Torredembarra.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta