Ahir, dilluns 24 de gener, l’Institut de Roda de Berà va participar en la VI edició de la Copa Cangur, un concurs de resolució de problemes matemàtics complexos d'alt nivell.

La competició matemàtica, que va tenir lloc a l'Institut Andreu Nin d'El Vendrell, va comptar amb la participació de dos equips de l'institut rodenc i van competir amb 8 equips més: 2 de l’Institut Mediterrània (El Vendrell), 2 de l’Institut Andreu Nin (El Vendrell), 3 de l’Institut Baix Penedès (El Vendrell) i 1 de l’Institut Camí de Mar (Calafell).

Els alumnes de l'Institut de Roda de Berà que van formar l'equip A van ser Vinyet Pozo Gil, Daniel Ceballos Rivera i Judit Bertran Pintó de segon d'ESO; i Clàudia Sànchez Torvisco, Clàudia Ibàñez Martos, Noèlia Muñoz Mora i Alba Sànchez Solís, de tercer. Els components de l'equip B van ser Pau Oliva Tomé, Ada Zambrano Caballero i Arnau Benimeli Martínez de segon d'ESO; i Lourdes Díaz González, Víctor Domínguez Donoso, Cloe Quintana Cordón i Ana Cañas Akil de tercer.

L’equip A va finalitzar el concurs en una meritòria quarta posició i el grup B va quedar ser el guanyador d'aquesta seu. En quedar en primera posició, l'equip B s’ha classificat per a la final de la Copa Cangur que tindrà lloc a Mataró el 7 de març.

El professorat que ha entrenat a aquests alumnes, l’Estela Simó, l’Anna Raga i el Joan Sanchis, i la resta de professors de matemàtiques que van seleccionar l’alumnat, l'Anna Griera i Guifé Segarra, estan molt satisfets amb els resultats obtinguts.

El fonament del concurs és que els alumnes hi participen en grups de 7 (3 alumnes de 2n d’ESO i 4 alumnes de 3r d’ESO) i han de resoldre problemes molt complicats en 60 minuts. Cada equip parteix d’una determinada puntuació (200 punts) i per cada problema que resol bé acumula punts. En canvi, cada problema que es resol malament resta punts. A més, amb el temps, els problemes valen més punts.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta