L’Ajuntament ha encetat els treballs que transformarà l’actual plaça, amb molta presència de vehicles, en una plaça polivalent on el vianant sigui el protagonista.

El pressupost de l’obra ascendeix a 249.260 euros, finançada amb fons municipals.

 Els veïns de Costa Daurada veuran abans de l’estiu com el punt neuràlgic del seu barri es reconverteix es un espai totalment diferent.

L’Ajuntament ha iniciat avui els treballs que convertiran l’actual plaça en un espai completament pavimentat consolidant el concepte de plaça de vianants, amb l’objectiu de millorar la qualitat urbana de l’espai i contribuir així a la dinamització comercial i turística de la zona.

La plaça Sant Jaume és actualment el punt on es concentra la major part de la vida comercial i d’oci del barri, un espai amb molt de trànsit tant de vehicles pesats -per a l’abastament dels comerços- com de particulars, i places d’aparcament, i on l’espai per al vianant es redueix a dues voreres perimetrals que permeten també la disposició de les terrasses dels diferents negocis que omplen la plaça.

Tenint en compte la magnitud del projecte i la seva importància tant per als veïns i veïnes com per als comerços del barri, l’Ajuntament va consensuar el projecte amb tots els implicats i es van efectuar les modificacions adients.

Els treballs, que arribaran fins el passeig marítim, permetran la pavimentació amb llosetes de formigó de color sorra i gris fosc formant un dibuix gràfic i repetitiu en la superfície.

L’accés a la plaça es reduirà i es farà evident amb una rampa d’accés i la col·locació d’unes jardineres laterals i pilons temporals per tancar el pas en diades festives. També es dissenyaran dues zones amb bancs perimetrals sota les oliveres ja existents i la zona d’informació turística es renovarà amb una nova caseta i serà integrada a la plaça. Finalment, se la dotarà de nou mobiliari urbà consistent en bancs, jardineres i papereres.

Pel que fa al sistema d’il·luminació, s’adaptarà a les necessitats reubicant els actuals fanals i incorporant-ne de nous, tots ells dotats amb sistemes LED.

Quant a l’aparcament, tenint en compte que les places per a l’estacionament de vehicles que hi havia a la plaça seran eliminades, l’Ajuntament es va avançar a aquest projecte i al maig de 2018 va ampliar l’aparcament del carrer Sínia amb 52 noves places, situat a uns 100 metres de la plaça Sant Jaume.

Segons la previsió de l’àrea de Territori, abans de la temporada estival les obres hauran finalitzat.

 

Comerços i terrasses

L’Ajuntament ha enviat cartes a veïns i negocis avisant de l’inici dels treballs. A la missiva se’ls anuncia que, tenint en compte que la seva ocupació de la via pública es veurà alterada durant l’execució de les obres, el consistori no emetrà la liquidació de la taxa de 2019 fins que no es constati l’ocupació real, i tan sols es farà de la part proporcional.

Pel que fa als establiments amb terrassa el consistori ha arribat a un consens amb ells per tal que les obres afectin el mínim possible a la seva activitat comercial. Per aquest motiu també, durant tota la Setmana Santa -del 13 al 22 d’abril-, els treballs se suspendran.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta