La regidora d’Ensenyament, Cèlia Treserres, i Josep Carbó, coordinador d’ajuts, es van reunir el passat dijous 14 de març amb Josep Oriol, responsable de formació de la Cambra de Tarragona.
L’objectiu de la trobada era donar a conèixer el ‘Programa Integral de Cualificación y Empleo’, el qual s’ofereix a aquelles empreses que tinguin la necessitat de contractar joves amb una formació concreta i, alhora, als joves interessats en trobar feina.
Mitjançant el programa, les empreses disposen d’un servei d’orientació i de formació dissenyada a mida del perfil, els interessos i el grau de qualificació del jove, tot responent a les seves demandes.

El programa s’adreça a joves d’entre 16 i 24 anys, en situació d’atur i que no estiguin estudiant, i que estiguin inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil. A partir de la inscripció, el jove rep orientació vocacional per tal de crear el seu itinerari formatiu-professional, fa la formació transversal i específica i, finalment, és contractat per un període no inferior a 6 mesos a jornada completa per aquella empresa que ha sol·licitat el seu perfil. En contraprestació, l’empresa rep un ajut de 4.950 €.

El PIJ ofereix el servei d’assessorament i inscripció a Garantia Juvenil

A Roda de Berà, per tal de facilitar l’accés als joves a l’hora d’inscriure’s a Garantia Juvenil, així com rebre assessorament personalitzat, es disposarà d’un referent de Garantia Juvenil que visitarà el PIJ un dimarts cada dues setmanes per tal de fer entrevistes i inscripcions al jovent interessat. Garantia Juvenil comprèn diferents programes segons les necessitats dels joves: en cas de buscar feina, la necessitat de formació i experiència professional, si requereixen suport per a emprendre o bé, de cara les empreses, si busquen ajuts i subvencions per a la contractació.
La primera visita tindrà lloc el dia 26 de març i qualsevol jove pot demanar cita a través del Punt d’Informació Juvenil (977 657 972).

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta