Roda de Berà viu una lluïda festa dels Tres Tombs

El passat diumenge de Rams, 14 d’abril, els carrers del nucli urbà de Roda de Berà es van tornar a omplir de carros i cavalls per celebrar la tradicional festa dels Tres Tombs, la qual ha arribat a la 17a edició. Organitzada per l’Ajuntament rodenc i l’Associació Tres Tombs del municipi, hi van participar un total de 12 carros, de pagès, carruatges de pagès i d’arriers, ponis i 20 cavalls muntats. Els participants, a més de Roda de Berà, provenien de La Bisbal del Penedès, Vilanova i la Geltrú, El Morell, Alcover i El Vendrell. El carretó que portava la imatge de Sant Antoni Abat obria pas, es tracta d’un antic trill de cilindres propietat de Jesús Martínez, president de l’associació. El seguien els joves abanderats, portadors del pendó de la bandera dels Tres Tombs, i alumnes i instructors de la Hípica la Sínia de Roda de Berà.

La jornada va començar a les 9 del matí a les pistes Nou Roda amb el típic esmorzar de la pagesia catalana: pa torrat, botifarra, cansalada, arengada, carn i vi, amb la participació de nombroses persones. Gairebé a les dotze, tots els participants van sortir des de l’avinguda Fèlix Martorell per donar inici als Tres Tombs, aquest any amb un recorregut diferent a l’habitual a causa de les obres de remodelació de la plaça dels Pins.

Després dels Tres Tombs de rigor, els participants van arribar a la plaça de l’Ajuntament on els esperaven les autoritats per lliurar-les-hi una ampolla de vi commemorativa de la jornada.

Imatges dels Tres Tombs

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta