El passat diumenge, els rodencs i rodenques van acudir a la seva cita amb les urnes per decidir les candidatures que formaran part de la nova legislatura, que començarà el proper 15 de juny, dia previst del Ple de Constitució del nou ajuntament.

Un cop fet l’escrutini, el qual es va allargar amb motiu de les eleccions al Parlament Europeu, Tria Roda -llista que encapçala l’actual alcalde Pere Virgili- va ser la força més votada, amb un total de 1204 vots, el que suposa mantenir els 6 regidors que té actualment. El Partit dels Socialistes, amb José Antonio Benedicto al capdavant, va ser la segona força amb un total de 573 vots, guanyant un regidor respecte a la legislatura actual –de 2 en passarà a tenir 3-. ERC, amb 336 vots, va ser la tercera força i entra per primer cop a formar part del consistori amb una regidora, Eva M. Giménez. Ciutadans -amb José Ibort al capdavant- que actualment té dos representants, n’ha perdut un a l’haver obtingut 281 vots.

El Partit Popular, amb 221 vots i Rafael Luna com a cap de llista, també ha perdut un regidor. Altra novetat és la incorporació d’Albert Martín, cap de llista de Junts x Roda de Berà, qui formarà part del consistori amb 177 vots obtinguts. En Comú Guanyem, amb l’actual regidora Encarna Ramírez, no ha obtingut representació.

Tria Roda de Berà (AETRdB): 6 regidors

1 Pere Virgili
2 Maria Teresa Ferré
3 Manel González
4 Rosana Dorantes
5 Frederic Royuela
6 Gerard Solé

Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC): 3 regidors

1 Jose Antonio Benedicto
2 Laura Moya
3 Juan Pedro Labrador

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC): 1 regidora

1 Eva Maria Giménez

Ciutadans (C's): 1 regidor

1 Máximo José Ibort

Partido Popular (PP): 1 regidor

1 Rafael Luna

Junts per Roda de Berà (JuntsXRoda): 1 regidor

1 Albert Martín

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta