El passat 22 de maig membres del departament de Serveis Tècnics de Medi Ambient de l’Ajuntament de Roda de Berà van assistir a la Jornada sobre ‘Protocol d’actuació en cas de nidificació de tortugues marines’, impartida pel Servei de Fauna de la Generalitat de Catalunya.

Durant la jornada es van plantejar els reptes que suposa per als ens públics i per a la ciutadania la convivència de nius de tortugues amb els usuaris de les platges en plena temporada de bany, i, alhora, les contribucions que hi pot aportar cadascú per a la supervivència d’aquesta espècie única.

La tortuga careta (Caretta caretta) és una espècia protegida relativament freqüent al mar català, on sovint es poden veure exemplars juvenils i subadults. Des de fa uns anys, a més a més, les platges de Catalunya s’estan convertint en una nova zona de nidació i ja s’han detectat una desena de nius dels quals han nascut centenars de tortuguetes. En els darrers anys s’han donat casos en poblacions relativament properes a la nostra, com Tarragona i Cambrils.

En cas de que un banyista localitzi un niu és molt important no tocar-lo i trucar immediatament a l’Ajuntament de Roda de Berà (977 657 009), a la Policia Local (977 657 700) o bé al 112, ja que els tècnics saben el protocol que cal seguir.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta