El passat diumenge 23 de juny la Flama del Canigó va arribar cap a les vuit del vespre Roda de Berà, portada des del Vendrell pel Ball de Diables.

L’alcalde, Pere Virgili, va ser l’encarregat de rebre la torxa i d’encendre la foguera de la plaça de la Sardana. Tot seguit, va tenir lloc la lectura del manifest a càrrec de Cristina Borrut, membre del Grup Sardanista. Aquest any, l’encarregada d’escriure el missatge de la Flama del Canigó ha estat Carme Forcadell, Presidenta del Parlament de Catalunya (2015-2017), empresonada a Alcalá Meco.

Un cop llegit el manifest, el Grup Sardanista va ballar sardanes al voltant de la foguera, i a l’acabar, el Ball de Diables va fer una actuació amb foc. Per finalitzar, es va servir coca i moscatell, per gentilesa del Grup Sardanista, als nombrosos assistents.

A més de l’alcalde, l’acte va comptar amb la presència dels regidors de l’equip de Govern Teresa Ferré, Rosana Dorantes i Gerard Sole, del regidor Albert Martín, de l’exalcalde de Roda de Berà, Pere Compte, del president del Ball de Diables, Marcos Labrador, així com la colla de Diables, del Grup Sardanista i nombroses persones que van voler rebre la Flama del Canigó.

Després, el Ball de Diables es va desplaçar a altres indrets del municipi per tal d’encendre altres fogueres -organitzades per les associacions de veïns- per acabar a Costa Daurada, on van fer una actuació donant inici a la revetlla de Sant Joan, la qual es va allargar fins ben entrada la matinada.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta