La Pedrera de l’Elies serà, un any més, l’escenari de tota una sèrie d’activitats culturals i lúdiques que es duran a terme durant l’estiu a Roda de Berà. La regidoria de Cultura, encapçalada per Teresa Ferré, ha programat concerts, projeccions i actuacions adreçades a tots els públics.

Aquest divendres, 28 de juny, s’estrenarà la temporada amb el projecte ‘Liceu a la fresca’, on es retransmetrà en directe l’òpera ‘Tosca’ de Giacomo Puccini.

L’estiu a la Pedrera també comptarà amb la participació d’entitats locals, com els alumnes de l’escola de música Músics, els quals oferiran un concert sota la direcció d’Albert Recasens; la Coral Verge de Berà, amb més de 30 anys d’història i dirigida per Jordi Solé; i el FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català, celebrat del 8 al 15 de juny, qui cedirà un treball seleccionat en la present edició que es projectarà en l’emblemàtic espai.

Entre les actuacions programades hi trobem música internacional, com la que oferirà Petit Comité, els quals faran un tribut a Aretha Franklin, o The Only Beatles, banda tarragonina que homenatja el mític grup de pop-rock britànic. El Grup Julivert, formació del Baix Gaià, també amenitzarà la nit de dissabte amb les seves cançons populars i de taverna, tot recordant Sisa, Llach o els Catarres, entre d’altres; el músic de Constantí, Joan Reig, presentarà el seu primer disc en solitari; el grup de rumba Catalana, Dijous Paella, també visitarà la Pedrera, així com Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, els quals interpretaran ‘Viatge a Buda’.

Totes les activitats seran gratuïtes i l’espai disposa de grades i cadires. Les actuacions -excepte Liceu a la Fresca i l’actuació de l’escola de música- tindran lloc els dissabtes a les 10 de la nit i, en acabar cada actuació, s’oferirà un tast de vi o cava als assistents, per gentilesa de diversos cellers col·laboradors.

Descarrega el fulletó en pdf


Divendres 28 juny - 22:00h

Liceu a la fresca.

Gràcies al projecte “Liceu a la fresca” es retransmetrà en directe l’òpera “Tosca”, de Giacomo Puccini. Enganys, desitjos i traïcions es barregen en una Roma obscura entre les emocions i anhels dels tres protagonistes: Floria, Mario i Scarpia.


Diumenge 30 juny - 19:00h

Músics-Escola de Música de Roda de Berà i El Vendrell

Els alumnes de l’escola de música de Roda de Berà “Músics”, sota la direcció d’Albert Recasens, conjuntament amb l’escola de música d’El Vendrell, oferiran un concert amb les peces apreses durant el curs.


Dissabte 6 juliol - 22:00h

Coral Verge de Berà

La grup coral de Roda de Berà, amb més de 30 anys d’història, és una de les entitats culturals amb més trajectòria i estimades del municipi. Tots els seus concerts sempre apleguen un gran nombre de públic. Direcció a càrrec de Jordi Solé.


Dissabte 13 juliol - 22:00h

Petit Comité

Petit Comité, presenta en concert “A l’entorn d’Aretha Franklin”., un homenatge i tribut a la recentment desaperaguda Aretha Franklin,  on s’interpretaran temes emblemàtics de la cantant americana així com també cançons de cantants influenciades per Franklin, com Amy Winehouse, Adele o Beyoncé.


Dissabte 20 juliol - 22:00h

The Only Beatles

’The Only Beatles’ és un grup de Tarragona que fan un homenatje a la millor banda de pop-rock de tota la història, ’The Beatles’. Fidels en la seva interpretació, vestuari i també els mateixos instruments que van fer que tinguessin aquell so tan característic.


Dissabte 27 juliol - 22:00h

Grup Julivert

Grup del Baix Gaià de cançons populars i de taverna. Entre el seu repertori trobem peces ballables i versions de Sisa, Llach, els Catarres, la Trinca, Skatalà, els Esquirols, Nadau, Mikel Laboa, etc. Enguany, torna amb més cançons i més gresca que mai, amb un concert divertit per fer cantar a tothom.


Dissabte 3 agost - 22:00h

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries: Viatge a Buda

La pel·lícula muda d’un viatge a l’illa més gran de Catalunya. Gràcies a la màgia del cinema, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries es proposen mostrar al públic com eren els dies de festa al Delta de l’Ebre, com navegaven els vells vapors del riu i com il·luminava des de l’illa de Buda el far més alt del món. La pel·lícula s’estrena en sessió especial, ambientada en els temps del cinema mut.


Dissabte 10 agost - 22:00h

Joan Reig

El músic de Constantí, bateria d’Els Pets, presenta el seu primer disc com a cantant en solitari després de més de 35 anys sobre els escenaris. Cançons que són un resum d’allò que interpreta en els seus concerts: peces pròpies noves, d’altres d’Els Pets readaptades i també versions d’artistes que l’han marcat com a músic i persona.


Dissabte 17 agost - 22:00h

Dijous Paella

Grup de rumba catalana que té com a finalitat fer cantar i ballar el públic. L'afany d'innovar en noves sonoritats i colors, barrejant instruments acústics de camps molt diversos com la cobla, el flamenc o la rumba, fa que s'aconsegueixi una estètica original, elegant i moderna alhora.


Dissabte 31 agost - 22:00h

Selecció FIC-CAT

Es projectarà una pel·lícula seleccionada per la direcció del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, una de les produccions de la 12a edició del festival, que tindrà lloc a Roda de Berà del 8 al 15 de juny.


Tast de vins o cava al finalitzar cada actuació.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta