Avui a les 12 del migdia, polítics i treballadors del Consistori rodenc, i veïns i veïnes, han acudit a la plaça de l’Ajuntament, on ha tingut lloc la lectura del manifest amb motiu del Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual.

L’acte ha estat presentat per la regidora Teresa Ferré, qui ha llegit el manifest conjuntament amb la nova regidora Rosana Dorantes. Hi ha estat present l’alcalde, Pere Virgili, la regidora Laura Moya, i els regidors Toni Bernal, Rafael Luna i Albert Martín.

El Dia LGBTI se celebra cada 28 de juny des de fa 50 anys, coincidint amb els fets succeïts a Stonewall, Nova York, i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual, quan la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

Malgrat que la legislació en l’àmbit internacional ha avançat en el reconeixement de drets, encara hi ha estats del món que prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col·lectiu LGBTI.

Des de l’Ajuntament rodenc, tolerància zero davant la discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta