El passat divendres, 5 de juliol, el Casal Salomonenc va acollir l’acte de lliurament de la cinquena edició de la concessió de distincions de Mèrit als Serveis Distingits, atorgats pel Consell Comarcal del Tarragonès. L’objectiu és honorar persones o entitats en mèrit a la labor realitzada o conducta seguida, sigui en l’àmbit cultural, científic, econòmic, social o urbanístic, i que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt. En aquesta convocatòria, l’Ajuntament de Roda de Berà va proposar el rodenc Rafel Garcia.

Rafel Garcia, nascut el 1948 a Linares (Jaén) va venir a Roda de Berà quan tenia 5 anys, quan al seu pare –que era empleat de RENFE- el van traslladar al municipi. El ‘Rafelet’, com se’l coneix, ha estat sempre una persona inquieta i participativa. Amb 15 anys ajudava a passar les pel·lícules ‘de bobina’ al cine del Casino Municipal, va ser taxista i, anys després, conductor d’autocar, portant durant molts anys els nens a l’escola.

L’any 1979 va crear, junt amb un grup d’amics, un equip de futbol pels més petits. Anys després es consolidaria com el Club de Futbol. Deu anys més tard va emprendre un nou projecte esportiu: el Club Ciclista Delfí Ferré, actiu durant 20 anys. L’any 1986 va ser president de la Coral Infantil ‘Sant Bartomeu’, una coral amb més de 50 infants. Des dels inicis de l’emissora és col·laborador de Roda de Berà Ràdio, actualment fent el programa ‘El meu poble i jo’, on parla de la història i el patrimoni rodencs. És també voluntari actiu de campanyes institucionals de caire social. Però, sobretot, el Rafel és conegut i reconegut per la seva professió: fotògraf, captant els moments més importants de Roda de Berà i la seva gent.

A l’acte, Rafel Garcia va estar acompanyat dels seus familiars i amics, i també hi van ser presents, en representació del Consistori, l’alcalde Pere Virgili i la regidora Teresa Ferré. Va ser presidit per Daniel Cid, President del Consell Comarcal del Tarragonès.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta