Ahir diumenge la platja Punta d'en Guineu del Roc de Sant Gaietà va acollir una nova edició de la Swim Roc, una competició de natació en aigües obertes, organitzada per l’empresa Fun Sports amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roda de Berà, i en la qual hi van participar 134 persones.

A les 9 del matí es va donar el tret de sortida a la modalitat de 1.500 metres i 10 minuts més tard a la de 3.000. Aquestes proves estaven adreçades a adults a partir dels 15 anys. També n'hi va haver una altra infantil, per a nens i nenes d'entre 9 i 14 anys, amb un circuit de 400m que va començar a 3/4 d'11 del matí.

A la prova de 3.000 metres van arribar a la meta 34 nedadors i nedadores. El 1r classificat va ser George Savescu, del Club Swim Emotions amb un temps de 40 minuts i 30 segons. 6 segons més va trigar Alejandro Adame, nedador independent que va quedar en segon lloc, i a 7 segons del líder i en 3a posició va arribar Borja Ávarez del Club de Natació Vilanova. La primera classificada va ser Cristina Vallespí, del Club Natació Cambrils amb un temps de 48 minuts i 13 segons. En segon lloc, Eva Inglada amb 56 minuts 36 segons, i la tercera posició va ser per Begoña Esbec, amb un temps d’1 hora 09 minuts i 40 segons.

A la categoria de 1.500 metres van arribar a la meta 91 nedadors i nedadores. El més ràpid va ser José Javier Montón del Club Natació Tarraco, amb un temps de 21 minuts i 10 segons. En segona posició va arribar Luis Miguel Cardona, del Club Natació Cambrils, a 1 minut i 36 segons del líder, i Alberto Toribio, del Club Sant Gervasi Triatló, va quedar en tercera posició a 3 minuts i 3 segons del primer. La nedadora més ràpida d'aquesta modalitat va ser Marta López del Club Vallirana amb un temps de 27 minuts i 26 segons, quedant 7a en la classificació general. Tan sols 2 segons després va entrar Sabrina Ferran, la segona noia més ràpida, i la tercera va ser Imma Alemany, a 37 segons de la primera.

En la categoria local, el premi femení va ser per Marta Garcia, amb un temps de 38 minuts 52 segons, i el masculí per Jordi Estrada, qui va acabar la cursa amb 34 minuts 57 segons.

D'aquesta nova edició de la Swim Roc cal destacar l'alta participació, tot i les dificultats que va presentar l'estat del mar. L’alcalde, Pere Virgili, les regidores Teresa Ferré i Rosana Dorantes, i el regidors Frederic Royuela i Gerard Solé van ser els encarregats de lliurar els trofeus als guanyadors i guanyadores.