El passat diumenge 7 de juliol, a les 11 del matí, els socorristes de la Creu Roja que realitzen el servei de vigilància i socorrisme a les platges rodenques van realitzar un operatiu de rescat a la platja Costa Daurada del municipi.

Un usuari de la platja els va alertar que hi havia un home, de mitjana edat, que s’estava ofegant. Seguint el protocol establert en aquests casos, els socorristes van desplegar tots els operatius pertinents: mitjans humans, l’embarcació i l’ambulància.

Van aconseguir treure el banyista de l’aigua, que en aquell moment es trobava en parada cardio-respiratòria. Gràcies a les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) van aconseguir que l’usuari recuperés la consciència, encara que patia dificultats respiratòries. Poc després va arribar l’ambulància del SEM, i al cap de 10 minuts l’helicòpter que, un cop estabilitzat l’home, el va traslladar a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Durant la temporada d’estiu, Creu Roja realitza el servei a totes les platges de Roda de Berà. En temporada alta -actualment i fins el 31 d’agost- 11 persones titulades són les encarregades de vetllar per la seguretat dels usuaris, en horari ininterromput d’11 del matí a 7 de la tarda. Els efectius, coordinador, tècnics en emergències sanitàries, socorristes aquàtics i patró d’embarcació, estan distribuïts entre la platja Llarga, la Punta d’en Guineu, la Pellisseta i la Costa Daurada.

A més a més del servei de vigilància, socorrisme i primeres cures, es disposa d’una cadira amfíbia per tal que les persones amb dificultats de mobilitat puguin accedir al bany, amb l’ajuda d’un socorrista.

Altre servei que s’ofereix, també gratuït, son les polseres identificatives per a infants. A les polseres s’hi inclou un nom i un telèfon i, en cas de pèrdua de l’infant, permet la ràpida localització dels pares.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta