canlenfrdeitrues

Notícies

L’aparell és fonamental per salvar la vida en cas d’aturada cardiorespiratòria.

Aquest dijous, l’Ajuntament de Roda de Berà ha instal·lat dos nous desfibril·ladors al municipi que, sumats als ja existents, fan un total de 7.

El Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) és un aparell electrònic portàtil per diagnosticar i tractar l’aturada cardiorespiratòria quan està causada per una fibril·lació ventricular. Resulta de gran utilitat i facilitat a l’hora d’utilitzar. En cas d’aturada cardíaca, l’única manera de revertir-ho és mitjançant el desfibril·lador, segons Oriol Pausas, tècnic comercial de Cor Protegit. Pausas explica que per detectar l’aturada cal fer dues observacions: si la víctima respon i si respira. En cas negatiu, és probable que sigui una aturada i caldria utilitzar el desfibril·lador el més aviat possible.

Fins ara, a Roda de Berà hi havia instal·lats 5 desfibril·ladors repartits en diferents edificis municipals: a l’Ajuntament, a les dependències de la Policia Local, al Poliesportiu, a les Piscines i al Camp de Futbol. Els dos nous aparells s’han instal·lat al Museu de la Ràdio i a la Llar de Jubilats i Pensionistes.

Cursos de formació per a saber utilitzar el DEA

Durant els mesos de juny i juliol, agents de la Policia Local de Roda de Berà estan rebent formació en l’ús del DEA.

D’altra banda, des de l’Escola d’Adults Municipal Mediterrani s’han realitzat dos cursos de ‘Suport vital bàsic + desfibril·lació semiautomàtica (SVB+DEA)’. Les classes, adreçades a persones en actiu, van ser impartides per Femarec i van tenir una durada de 6 hores. De cara el proper curs, hi ha previsió d’oferir un altre taller si hi ha prou demanda.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.