“Recull els excrements del teu gos!” demana el cartell de la nova campanya de conscienciació de l'Ajuntament contra els excrements canins, posada en marxa per intentar donar solució a un dels problemes més freqüents de neteja viària.

Campanya de conscienciació contra els excrements dels gossos

La nova campanya informativa de l'Ajuntament, impulsada per l'àrea de Medi Ambient, pretén sensibilitzar als amos dels gossos i conscienciar-los sobre la importància de recollir els excrements generats pels seus animals i dipositar-los en el contenidor de la brossa, per respecte envers la resta de ciutadans i per civisme.

Els excrements canins deixats a la via pública constitueixen un greu problema que dificulta la prestació d'un servei de neteja viària de qualitat, danyen la imatge del poble, i representen un risc per a la salut, degut a la possibilitat de contagi de malalties, especialment entre els més petits, que jugant al carrer poden entrar en contacte amb el terra de parcs i places.

Recollir els excrements és una obligació inclosa a l'ordenança de tinença d'animals. El seu incompliment suposa una infracció molt greu i pot generar sancions de fins a 450 euros, segons s'indica a l'article 30è de la mateixa, “embrutar les vies públiques i qualsevol lloc destinat al trànsit o a l'esbarjo dels ciutadans, amb dejeccions fecals dels gossos, dipositar els excrements fora dels llocs destinats a aquest fi i deixar-los miccionar en les façanes d'edificis i/o en el mobiliari urbà”.

Per a la campanya, l'Ajuntament ha editat un cartell i un fulletó informatiu amb la imatge de la popular “caca del WhatsApp” que serà distribuït a tots els establiments del municipi, així com un dispensador de bosses amb forma d'os que es repartirà entre aquelles persones que inscriguin al seu animal al cens municipal. S'han programat a més a més tres sortides al mercat setmanal amb el muntatge d'una carpa on el personal del departament de Medi Ambient informarà sobre la campanya així com de diversos temes relacionats. La primera jornada tindrà lloc el proper dijous, 16 de febrer.

Per altra banda el departament de Territori va percebre que alguns dels senyals informatius del municipi que indiquen la obligatorietat de la recollida dels excrements generaven confusió entre la població, atès que semblava que prohibissin l'accés dels gossos a aquestes zones de la via pública. Davant aquesta confusió s'ha decidit canviar sis senyals en total: a la Pedrera de l'Elies, al camí d'accés al dipòsit d'aigua de l'avinguda de la Manxa, al carrer Rafael Ciuró, a l'accés de l'escola Salvador Espriu, i a l'avinguda de l'Avenc.

En el fulletó informatiu que es distribuirà, també es recorda als ciutadans que l'Ajuntament ha habilitat a Berà, entre els carrers Ponferrada i Montsant, una gran zona d'esbarjo per a gossos, per tal que els ciutadans puguin gaudir de les seves mascotes amb tranquil·litat.

“La caca sapastra”

En el marc de la campanya s'ha editat un conte educatiu per pintar, “La caca sapastra”, que serà lliurat als nens i nenes de primer i segon de primària de les escoles El Cucurull i Salvador Espriu. L'objectiu d'aquest llibre didàctic és sensibilitzar als infants sobre la importància de mantenir nets els carrers, i que col•laborin amb la recollida dels excrements dels seus gossos.

“La història, escrita en català i en anglès, explica com una caca que va ser abandonada al mig del carrer sense ser dipositada al contenidor de la brossa es converteix en una caca dolenta i pirata que comença a espantar i a embrutar la ciutat, les sabates i les pilotes”, explica la regidora de Medi Ambient, Isabel Mondéjar; “repartirem el llibre entre els alumnes de les escoles per tal que aprenguin des de ben petits, d'una forma entretinguda, la necessitat de mantenir el nostre entorn net, i coneguin les conseqüències que comporta no fer-ho”.

Campanya de conscienciació contra els excrements dels gossos

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta