Notícies

La regidoria de Medi Ambient ha engegat el programa d'activitats d'educació ambiental davant la importància d'aprendre des de petits a tenir cura del nostre entorn.

Educació ambiental a les escoles

Des de fa sis anys l'Ajuntament duu a terme durant el curs escolar diferents activitats d'educació ambiental amb l'objectiu de fomentar actituds de respecte i conservació envers el medi ambient entre els escolars.

Dóna continuïtat així a una iniciativa que cada curs té una gran acollida tant per part dels educadors com dels propis alumnes. L'Ajuntament ha demostrat durant les passades edicions que valora molt positivament l'educació ambiental i per aquest motiu posa especial esforç en oferir aquest programa al llarg del curs escolar. És el personal de la regidoria l'encarregat de planificar, coordinar i executar les diverses activitats de caire ambiental adreçades als alumnes d'educació infantil i primària de les escoles El Cucurull i Salvador Espriu.

Prop de 360 nens i nenes d'ambdós centres gaudeixen de les activitats proposades, les quals s'engloben en tres blocs principals: la gestió dels residus, l'estalvi d'aigua i l'eficiència energètica. Des de l'Ajuntament es busca que els infants s'iniciïn des dels 3 anys en aquesta matèria de la forma més amena i didàctica possible i creixin sent conscients de la seva responsabilitat i la importància de tenir cura del medi ambient.

Altres del principals objectius del programa són fomentar el procés d'ensenyament- aprenentatge de l'entorn natural, fer als infants explorar, reflexionar i relacionar causes amb efectes, i aprendre la importància de viure en un món més sostenible aplicant petites accions en la seva vida quotidiana.

El programa es divideix en tallers pràctics a l'aula per conèixer les tres Rs –reduir, reutilitzar i reciclar- a través de contes interactius i jocs; i sortides a la deixalleria municipal, a la platja i a la torre del Cucurull.

Enguany els alumnes de l'escola El Cucurull han estat els primers en iniciar les activitats a l'aula. Avui els nens i nenes de tercer de primària han treballat hàbits de consum i reutilització i han elaborat amb brics de llet reciclats un moneder. Les activitats a ambdós centres s'allargaran durant els mesos d'abril, maig i juny, d'acord amb el calendari elaborat per la regidoria.

Educació ambiental a les escoles

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.