Notícies

Dia Mundial de la Poesia

Cada 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia, una jornada impulsada per la UNESCO l'any 2000 per promoure la poesia com una forma essencial de cultura. La Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca celebra amb gran èxit des de fa uns anys aquesta jornada amb una lectura de poemes, la qual va tenir lloc ahir a la tarda, a partir de dos quarts de sis, a l'espai municipal.

En el marc d'aquesta edició es va escollir el poema d'Antònia Vicenç “La Poesia”, traduït a una vintena de llengües diferents, per tal que fos la peça central per commemorar aquesta diada, seguint la iniciativa de la conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de les diferents entitats d'arreu el territori.

La vetllada va comptar amb la participació de 43 voluntaris de totes les edats i de diverses nacionalitats els quals van llegir un total de 35 poemes, entre ells el poema proposat d'Antònia Vicenç, en diferents llengües, o bé una peça escollida per ells mateixos.

Va ser l'alcalde, Pere Virgili, l'encarregat d'obrir la vetllada amb la lectura de “La Poesia” en català, el qual també va ser interpretat en anglès, alemany, àrab, francès, gallec, amazic, italià, quítxua, polac, occità i castellà, en aquest últim cas per la regidora de Cultura, Teresa Ferré, tancant l'acte. Va ser mitjançant una crida efectuada per les responsables del servei municipal gràcies a la qual es van trobar els voluntaris per llegir el poema escollit per la Institució en la seva llengua materna.

La cita va comptar també amb la participació de deu nens i nenes del Centre Obert Municipal “Bartus” els qui van llegir “El guapo Sant Jordi”, un poema escrit per ells mateixos.

L'Alcalde va ser el primer en intervenir amb la lectura del poema d'Antònia Vicenç en català.
Infants del Centre Obert Municipal.
Vista de la sala durant la interpretació de Conxita Romeu.
L'Arnau va llegir Amic de Joana Raspall.
O sonho, de Clarice Lispector, va ser la peça escollida per la Fabi.
Teresa Ferré va tancar la cita amb la lectura de La Poesia

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.