Joves solidaris de Roda

En el marc del projecte els alumnes de tercer d'ESO ofereixen classes de reforç escolars a l'alumnat de sisè de primària, al Punt d'Informació Juvenil.

L'Ajuntament va signar l'any passat un conveni de col·laboració amb el Departament d'Ensenyament per promoure durant l'actual curs escolar el desenvolupament d'aquest tipus de projectes de servei comunitari a Roda de Berà.

Ahir a la tarda els alumnes de tercer d'Educació Secundària Obligatòria de l'Institut Roda de Berà van donar el tret de sortida al projecte “Joves solidaris de Roda”, en el marc del projecte de Servei Comunitari promogut pel Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Roda de Berà.

Són cinc els joves implicats en aquesta part del projecte que funciona encara com a prova pilot, els quals ofereixen classes de reforç escolar als alumnes de sisè de primària de l'escola El Cucurull. Les sessions tindran lloc els dilluns i els dimecres de cinc a sis de la tarda a una sala que el Punt d'Informació Juvenil els hi ha cedit amb aquesta finalitat. L'Institut preveu ampliar el nombre d'alumnes i el total d'hores el proper curs escolar.

A mitjans del mes d'abril de 2016 l'Ajuntament va signar amb la Generalitat un conveni de col·laboració per establir els termes i els objectius de la iniciativa, que són els de promoure entre l'alumnat el compromís cívic i facilitar que al llarg de la seva trajectòria escolar experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Aquesta iniciativa, que fins ara fa dos cursos escolars s'havia iniciat a alguns centres de Catalunya de forma experimental, serà una assignatura obligatòria a partir del curs 2019-2020 per a tots els alumnes de tercer i quart d'ESO, i computarà unes vint hores, deu de les quals es realitzaran fora del centre i amb la supervisió de les entitats on s'estigui realitzant el servei.

El servei comunitari utilitza la metodologia de l'aprenentatge servei, una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta