Durant l'acte també es va inaugurar la nova seu social de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, acompanyat de l'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili; de Joan Pie, sotsinspector en cap de la Policia Local; i de Juan Pardo, president de l'associació de voluntaris de Protecció Civil de Roda de Berà, va inaugurar el passat dissabte al matí les noves dependències de la Policia Local i la seu social de Protecció Civil de Roda de Berà.

Tots els membres de la Policia Local, de Protecció Civil i els representants d'altres cossos policials van donar la benvinguda al Conseller formats. Jané, amb l'Alcalde al seu costat, van saludar un per un a tots ells.

Seguidament es va procedir a descobrir el trencadís amb l'escut de la Policia Local, elaborat pel rodenc Baltasar Virgili i els alumnes del seu taller.

En els parlaments, l'alcalde Pere Virgili va assegurar que aquest edifici era una antiga reivindicació de la Policia Local i ara s'ha pogut fer realitat. Actualment el cos policial compta amb vint-i-cinc efectius, tot i que, com va afirmar l'Alcalde “la nostra perspectiva és que recuperi poc a poc el nombre d'efectius dels anys de bonança, i que arribi a tenir entorn els trenta”, va dir.

En la seva intervenció Jordi Jané va destacar que “estem d'enhorabona perquè amb aquestes dues inauguracions tenim dos nous equipaments a favor de la seguretat”. El titular d'Interior també va anunciar que “els pressupostos aprovats pel Parlament ja recullen el projecte de la nova comissaria de districte de Torredembarra per una zona, la del Baix Gaià, en què fa molta falta”. “És una zona on ens visita molta gent i per tant això suposa també un repte per a la seguretat” va insistir. Jané va explicar que tot i que la nova comissaria estarà situada al terme municipal de Torredembarra, està pensada per a tota la comarca amb fàcil accés des de tots els municipis propers.

Per altra banda, Joan Pie va donar les gràcies a tota la plantilla “pel recolzament i les ganes que posen cada dia per tirar endavant la feina”, i Juan Pardo, va assegurar que Protecció Civil estarà allà “on Roda de Berà ens necessiti”.

Finalment, tots els presents van fer una visita guiada a les dues dependències que acabaven de ser inaugurades.

L'acte també va comptar amb l'assistència del director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja; del diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Sendra; de la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto; de la cap del Servei Territorial de Protecció Civil de Tarragona, Rosanna Camps; de l'intendent cap de la Regió Policial Camp de Tarragona, Jaume Giné; de tots els regidors que formen la Corporació Municipal; dels alcaldes dels municipis veïns de Bonastre, la Nou de Gaià, Creixell i la Pobla de Montornès, així com de representants de tots els cossos policials amb presència al territori, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, i de les policies locals d'altres localitats.

Noves dependències de la Policia Local de Roda de Berà

El cos policial va començar el seu canvi cap a les noves dependències abans que finalitzés l'any 2016, i des del 28 de desembre s'ubica a l'edifici de l'antic consultori mèdic, rehabilitat i adequat per aquesta funció.

Fins aquell moment la Policia Local ocupava la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament de forma parcial. En un espai reduït disposaven de la zona administrativa, dels vestidors i serveis i de la zona d'aparcament i magatzem. Degut al seu tamany i a la distribució, aquestes dependències no responien a les necessitats de servei de la plantilla de la Policia Local, i les circulacions interiors eren complexes, atès que es barrejava el circuit dels detinguts amb els dels agents i comandaments. A les antigues dependències, a més, mancava una zona de seguretat i un espai destinat a la pressa de denúncies.

Per aquests motius va sorgir la necessitat que la Policia Local fos traslladada a un nou edifici, amb unes dependències úniques i en exclusiva per aquest servei. Així, l'escollit per les seves característiques va ser el de l'antic consultori mèdic, ubicat al carrer Joan Carles I, 19, molt a prop de l'Ajuntament.

Els treballs de rehabilitació i ampliació es van iniciar durant el mes d'agost de 2016, i van consistir en la reforma de l'edifici per a la seva adequació d'acord amb les necessitats del cos policial. En la nova distribució es va tenir una especial cura en el disseny de les entrades i recorreguts, separant clarament l'accés dels ciutadans, la dels agents en l'inici del servei, i l'entrada i sortida dels detinguts.

A la planta baixa es troba una zona d'atenció al públic amb uns serveis adaptats, la sala de control i atenció de denúncies, la zona administrativa interna dels comandaments, la zona de seguretat de treball administratiu, els despatxos dels comandaments, la sala de comunicacions de la Policia i la zona de detenció amb accés directe des de l'aparcament i des de la zona d'ús intern a través d'un vestíbul de seguretat. Pel que fa a la primera planta, acull els vestidors, la sala de briefing, l'armer i una cuina-menjador.

A nivell de control d'accessos, per seguretat, es va instal·lar un videoporter per al públic a la porta principal, tres fitxadors amb codi per als agents, un a l'accés principal, un a l'accés des de l'aparcament posterior i un altre al vestíbul de l'escala situat a la primera planta. A banda, es van instal·lar càmeres de videovigilància a la zona de seguretat, a l'armer, i dues més al perímetre de l'edifici per controlar l'accés principal i posterior.

L'empresa adjudicatària de les obres va ser Construccions Jaen Vallés S.L, per un import de 265.016,44 euros. L'actuació va ser finançada pel PUOSC, una subvenció de la Generalitat de Catalunya que va ascendir a 222.260,68 euros, i la resta amb fons propis de l'Ajuntament.

Actualment el cos de Policia Local compta amb els següents efectius: un Sotsinspector, un Sergent, cinc Caporals, catorze agents, tres administratius i un gruista.

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Roda de Berà

Al costat de les noves dependències de la Policia Local es troba la seu de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Roda de Berà que també es va inaugurar dissabte.

L'objectiu de l'associació, creada al gener de 2016, és promoure i realitzar activitats de caràcter voluntari dins dels serveis preventius que puguin sorgir en el municipi, i col·laborar de forma activa en el desenvolupament de tot tipus d'esdeveniments, oferint un recolzament molt important a la Policia Local. Actualment l'associació compta amb deu agents voluntaris.

Inauguració les noves dependències de la Policia Local de Roda de Berà
Inauguració les noves dependències de la Policia Local de Roda de Berà
Inauguració les noves dependències de la Policia Local de Roda de Berà
Inauguració les noves dependències de la Policia Local de Roda de Berà
Inauguració les noves dependències de la Policia Local de Roda de Berà
Inauguració les noves dependències de la Policia Local de Roda de Berà
Inauguració les noves dependències de la Policia Local de Roda de Berà
Inauguració les noves dependències de la Policia Local de Roda de Berà
Inauguració les noves dependències de la Policia Local de Roda de Berà
Inauguració les noves dependències de la Policia Local de Roda de Berà

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta