Els amants d'aquesta tradicional dansa es van donar cita a l'ermita de Berà per gaudir del dilluns de Pasqua a la vora del mar.

28è Aplec de Sardanes

Un any més, i ja en van 28 de forma oficial, el Grup Sardanista, amb la col·laboració de l'Ajuntament, va organitzar el tradicional Aplec de Sardanes a l'ermita de Berà, en el marc del dilluns de Pasqua.

Centenars de persones arribades de molts punts del territori es van citar al costat del mar per gaudir plegats d'un dia de sardanes i bona companyia. En concret l'Aplec va comptar amb colles de Salou, El Morell, El Vendrell, Els Pallaresos, Valls, Vilanova del Camí, Reus, Igualada, El Pla de Santa Maria, Bonastre, Torredembarra, Tarragona, Saifores Calafell, Altafulla, Vilanova i la Geltrú, El Pla de Santa Maria, La Palma de Cervelló i Salomó.

L'esdeveniment es va iniciar a 2/4 d'11 del matí amb el solemne ofici de la Mare de Déu de Berà. Seguidament es va donar inici a l'aplec amb dues de les cobles de més tradició i més importants del país, la Cobla Marinada i la Cobla Ciutat de Cornellà, les quals es van anar alternant per interpretar les trenta peces que van conformar el programa de matí i de tarda. Al migdia es va celebrar un dinar de germanor amb prop de 400 persones, i a la tarda un berenar amb mona de Pasqua i moscatell per a tothom.

Van ser-hi presents l'alcalde, Pere Virgili; la regidora de Cultura, Teresa Ferré, presidenta també del Grup Sardanista; i el regidor José Ibort. Pel que fa al món sardanista, va comptar amb l'assistència de Jordi Grau, president de la territorial de Tarragona de la Confederació Sardanista de Catalunya.

El tema “Ginesta florida” de Jordi León va ser l'escollit per al concurs de colles improvisades i, com no podia ser d'altra forma, la sardana “L'Aplec de l'ermita de Berà”, de Josep M. Guitart i Oliver, interpretada per ambdues cobles, va posar punt i final a l'aplec. Fins l'any vinent.

Una tradició amb continuïtat

El ball de sardanes té el seu futur assegurat gràcies al jovent que aprèn a ballar i hi participa activament en els diferents aplecs organitzats, com el de Berà. Ahir, caminant entre les rotllanes formades per les colles participants es va poder veure molts nois i noies, entre ells el grup infantil de Tarragona Dansa, dos cops guanyadors del Campionat de Catalunya.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta