S’ha detingut un matrimoni que residia en un habitatge ocupat amb quatre fills menors.

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona juntament amb agents de la Policia Local de Roda de Berà van desmantellar ahir un cultiu de de marihuana indoor i van detenir un matrimoni format per una dona de 37 anys i un home de 41 anys, ambdós de nacionalitat espanyola i veïns d’aquest municipi del Tarragonès, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i un altre de defraudació de fluid elèctric.

Els treballs d’investigació es van iniciar a principis del passat mes de maig arran d’una informació sobre l’existència d’una possible plantació de marihuana dins d’una casa adossada que una família havia ocupat a l’avinguda Lluís Companys i Jover de Roda de Berà. Les primeres comprovacions van permetre observar humitats a la zona de l’aparcament soterrani procedents de l’habitatge superior per les filtracions d’aigua del sistema de reg del cultiu de marihuana.

Una empresa especialitzada va verificar una manipulació de la xarxa de distribució energètica on s’hi havia enllaçat una escomesa per a la defraudació de fluid elèctric des d’aquest habitatge. L’elevat consum elèctric, les fortes olors i altres indicis, van motivar la sol·licitud de la corresponent autorització judicial d’entrada i perquisició, la qual es va dur a terme ahir i va confirmar l’existència d’una plantació interior de marihuana.

En aquest dispositiu conjunt entre la Unitat d’Investigació dels mossos de la comissaria de Tarragona i la Policia Local de Roda de Berà, hi van participar efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra.

En concret els agents van trobar a l’interior una bossa precintada al buit la qual contenia més de dos quilograms de cabdells de marihuana, diners en efectiu, testos amb restes del cultiu i el material necessari per afavorir-ne el seu creixement.

A banda de desmantellar aquest punt de producció de marihuana, es va tallar el subministrament elèctric en aquest habitatge des d’on es produïa la defraudació de fluid elèctric i que presentava unes elevades condicions d’insalubritat. A més, es va intervenir un gos de raça perillosa que els detinguts tenien sense cap tipus de documentació.

Un familiar es va fer càrrec dels quatre fills menors del matrimoni i s’informarà de la situació en què es trobaven a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i als serveis socials de l’ajuntament de Roda de Berà.

Els dos detinguts han passat aquest matí a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell qui ha decretat la seva posada en llibertat amb càrrecs amb la obligació de presentar-se davant l’autoritat judicial quan siguin requerits.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta