Amb motiu del procés del Segon Dividend Digital a Catalunya, alguns dels canals de TDT que es reben a Roda de Berà canviaran de freqüència.

El Segon Divident Digital es porta a terme a tota la Unió Europea, amb l’objectiu d’alliberar part de l’espai radioelèctric per permetre el desplegament de les futures xarxes de comunicació 5G. Aquest procés ha d’estar completat el 30 de juny de 2020.

Els canvis es faran progressivament durant els propers mesos, i la data exacta en què es produirà l’encesa dels nous canals està condicionada al centre emissor al qual està orientada cada antena.

Per tal de poder continuar veient correctament tots els canals de televisió, els veïns i veïnes hauran de portar a terme determinades accions:

  • Als habitatges unifamiliars o edificis de fins a tres o quatre habitatges, un cop feta l’encesa dels nous canals només caldrà resintonitzar a través del comandament a distància del televisor.
  • En el cas dels edificis més grans, de més de tres o quatre habitatges, serà necessari contactar amb una empresa instal·ladora de telecomunicacions homologada perquè faci les adaptacions necessàries a l’antena. Un cop fet això, cada veí o veïna haurà de resintonitzar els canals al seu televisor.

En molts casos es disposarà d’uns mesos per realitzar aquests canvis, durant els quals els canals de televisió emetran en simulcast (per la freqüència antiga i la nova).

La ciutadania es pot informar trucant al 012, a la pàgina web de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya o bé a la pàgina del Ministerio de Economía y Empresa www.televisiondigital.es

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta