Van sortir a concurs tres pisos, un per a joves d’entre 18 i 34 anys, i dos més per a la resta de la ciutadania.

Ahir al migdia es va celebrar a la sala de sessions de l’Ajuntament el sorteig públic d’habitatges de protecció oficial per adjudicar els pisos de titularitat municipal de lloguer social. El sorteig es va efectuar entre les dues famílies que van quedar empatades amb 30 punts totals, per conèixer quin pis seria per a cadascuna, així com per establir l’ordre de la llista d’espera.

L’alcalde, Pere Virgili, i la regidora d’Acció Social, Teresa Ferré, van actuar com a mans innocents per treure de dues bossetes diferents el número d’expedient, primer, i seguidament el número del pis que li havia estat atorgat a cada família.

Entre el 17 de maig i el 17 de juny un total de disset famílies van presentar la sol·licitud per participar en el procés i aconseguir un dels tres pisos que la regidoria d’Acció Social ha posat a disposició de la ciutadania. D’ells, només sis expedients complien els requisits inclosos a les bases, dos joves d’entre 18 i 34 anys que volen emancipar-se i tenen ingressos estables; i quatre famílies amb menors a càrrec i ingressos estables.

Els pisos han estat atorgats d’acord a un barem de puntuació en funció de la necessitat de l’habitatge, com és el cas d’estar mancat d’una llar, haver-la perdut, o que la família estigui pendent d’un desnonament; en funció de les circumstàncies familiars i personals, com ser una unitat familiar monoparental, o tenir 1 o 2 fills a càrrec; així com dels ingressos econòmics.

Els tres expedients que van assolir una puntuació més alta i que accediran als habitatges són una família monoparental amb dos fills, una família formada per dos progenitors i dos fills, i un jove que actualment viu a casa dels seus pares i es vol emancipar.

Lloguer de fins a 200 euros

Els quatre habitatges estan ubicats en l’urbanització la Barquera, al carrer Teide, a pocs metres de la platja, tenen una superfície mitjana de 60 metres quadrats i estan pensats per a una família de quatre membres com a màxim. El lloguer s’ha fixat en 180 euros per als dos pisos més petits, i en 200 euros per a l’habitatge que compta amb un petit jardí. En tots els casos inclouen plaça de garatge i zona comunitària amb piscina.

Els preus intenten adaptar-se a la realitat socioeconòmica de les famílies més vulnerables que poden optar a aquests habitatges, per aquest motiu s’han mantingut inalterables des de l’anterior procés, de l’any 2012.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta