canlenfrdeitrues

Notícies

La regidoria de Medi Ambient duu a terme, per novè any consecutiu, activitats d’educació mediambiental perquè els infants aprenguin a tenir cura del seu entorn.

Un any més, i ja en van nou, l’àrea de Medi Ambient ha tornat a posar en marxa el programa d’educació ambiental a les escoles Salvador Espriu i Cucurull, per fomentar entre els escolars actituds de respecte i conservació del medi ambient, tot un repte per assolir un futur millor.

El programa dóna continuïtat a una iniciativa que cada any té molt bona acollida entre el professorat i, sobretot, entre els més de 350 alumnes, que de forma molt amena i didàctica poden aprendre conceptes com el cicle de l’aigua i l’elaboració d’un mètode per depurar-la; com fer paper reciclat; el funcionament de la deixalleria municipal; la importància dels Madalers per a l’ecosistema de la platja Llarga; el reciclatge dels residus; o observar com viuen i actuen les abelles de la mel o els cargols en un terrari, entre d’altres.

L’Ajuntament ha demostrat que valora molt positivament l’educació ambiental i per aquest motiu posa especial esforç en oferir aquest programa al llarg del curs escolar. És el personal de la regidoria l’encarregat de planificar, coordinar i executar les diverses activitats.

Aquest matí el torn ha estat per als alumnes de tercer curs de l’escola Salvador Espriu amb una activitat sobre el cicle de l’aigua. La tècnica de Medi Ambient els hi ha explicat com és el cicle de l’aigua natural i com és el cicle alterat per les activitats humanes. Seguidament, a partir de dues ampolles de plàstic usades, els alumnes han elaborat un petit mètode de depuració per netejar l’aigua abans que pugui tornar al medi, sense alterar-lo negativament.

Els tallers i les sortides s’allargaran fins el mes de maig, a l’escola Salvador Espriu. A l’escola Cucurull s’iniciaran al març i finalitzaran també durant el mes de maig, amb les excursions a la platja Llarga per descobrir els Madalers.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.