La gran rua de dissabte a la tarda, formada per més de 1.600 participants i 21 carrosses, va omplir de color i alegria el centre del municipi.

Es van llençar més de 700 quilos de confeti.

La disbauxa, la festa i la gresca es van apoderar de Roda de Berà per viure el Carnaval més multitudinari i lluït de la seva història.

Els primers en començar la festa, divendres al matí, van ser els petitons i petitones de la Llar d’Infants Municipal, vestits d’indis, acompanyats pels seus pares i mares, familiars i amics. S’ho van passar d’allò més bé recorrent el carrer Marinada i la plaça Catalunya, ballant i saltant, i, més tard, amb la batalla de confeti a la plaça del Mercat.

El bon temps va acompanyar, i el sol i les temperatures primaverals van ser còmplices de la rua de la platja, dissabte al matí, que per quart any va portar la disbauxa a la zona costanera del municipi. La sortida va ser a la plaça Luis del Olmo, i les deu carrosses participants van recórrer el Port Esportiu fins arribar al passeig de Costa Daurada. Allà, a la plaça Sant Jaume, els hi esperava un vermut, a càrrec de l’Associació de Veïns Costa Daurada-Berà.

 

Gran rua de Carnaval

La gran rua de Carnaval va trencar amb totes les previsions de la regidoria de Festes, encapçalada per Teresa Ferré. I és que la d’enguany es va convertir en la més multitudinària de totes les viscudes mai al municipi, amb la participació de més de 21 carrosses. Al ritme de la música, amb assajades coreografies, cantant i ballant sota núvols de confeti, els més de 1.600 participants van recórrer l’avinguda Sant Jordi, la plaça Catalunya, el carrer Arc de Berà, l’avinguda Fèlix Martorell, el carrer Esports i el carrer Joan Carles I, fins arribar a l’Ajuntament, on els hi estaven esperant l’alcalde Pere Virgili; les regidores Teresa Ferré i Rosana Dorantes; i el regidor Manel González.

De Roda de Berà van desfilar sis carrosses, la primera d’elles la del Rei Carnestoltes, disfressats de l’univers de Batman. De Roda no van faltar els Aladdins, ni els Duffmans retornats, 10 anys després, ara, alguns, com a pares de família, acompanyats pels seus mini-duffmans; l’associació Luz de Luna convertida en les boles de la loteria, on no hi va faltar ni el “famós calb”; o els Tintineadores, de Cosplay; i els Animats, de pòquer.

Pel que fa a la resta de municipis, quatre carrosses van venir des del Vendrell, els Carallots, l’Oasis Team, la Colla la Gresca i l’Associació Carnaval Somnis de Vendrell. Tres van arribar des de Calafell, l’Associació Popets de Calafell, el Cor Orfeó Calafellenc, i las Vecinas. Tres més van venir de Torredembarra, Eksi, Los Too Locos, i los Estrambólicos, i dues carrosses des del municipi de Lletger, de l’associació Colla Vella Carnaval, i de l’UEEP Carnaval de Lletger.

També va participar-hi una carrossa vinguda des de Banyeres del Penedès, Alma de Carnaval; una altra de l’Arboç, les Llunàtiques de l’Arboç; i finalment, una més de Santa Oliva, de l’Associació Jove Vitruvis Group.

 

Rua infantil

Diumenge a la tarda va tenir lloc la rua infantil, en la qual els més petits són els principals protagonistes. En aquest cas van participar-hi vuit carrosses, en un petit recorregut que els va portar per l’avinguda Fèlix Martorell, Sant Jordi, anada i tornada, pel carrer Marinada i Joan Carles I, fins el Poliesportiu Municipal, on va tenir lloc la festa infantil, la famosa batalla de confeti i un berenar amb coca i xocolata, del qual es van repartir 560 racions.

 

Enterrament del Rei Carnestoltes

La festa, però, no s’acaba aquí i els actes de Carnaval continuaran demà dimecres de Cendra, amb l’enterrament de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, organitzat pel Ball de Diables de Roda de Berà.

L’acte s’iniciarà a dos quarts de sis de la tarda a la plaça de la Sardana amb la vetlla d’en Carnestoltes, que es trobarà de cos present dins el Patronat Municipal. A continuació es durà a terme el seguici mortuori, es farà lectura del testament del Rei Carnestoltes i la crema del seu fèretre. El Ball de Diables, a més, ha convidat a tots els infants que vulguin cremar la sardina a fer-ho també.

er finalitzar, se servirà xocolata desfeta per a tots aquells que vinguin disfressats.

 

Carnaval a la Llar d'Infants

 

Rua de platja: Dissabte matí

 

Rua del Nucli Urbà: Dissabte tarda

 

Rua Infantil: Diumenge tarda

 

Trobaràs més imatges al facebook de l'Ajuntament:
facebook.com/pg/ajuntament.rodadebera.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta