Amb la implicació d’associacions del municipi.

L’Ajuntament de Roda de Berà, a través de la regidoria d’Igualtat i Dona, encapçalada per Rosana Dorantes, ha preparat tot un seguit d’activitats al voltant de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març.

La lectura del manifest institucional serà el divendres 6, a les dotze del migdia, a la plaça de l’Ajuntament. El mateix dia, a partir de les dues de la tarda, se celebrarà un dinar amb risoteràpia al restaurant Mas de Nin, organitzat per l’Associació de Dones Kom-tu. Els tiquets, a un preu de 18 euros, es poden adquirir al Forn Queralt i a la Merceria Marinada. La sessió de risoteràpia estarà conduïda per “Clima i creixement”.

Seguidament, a les sis de la tarda, la Biblioteca Municipal Joan Martorell i Coca, acollirà la inauguració de l’exposició “Dones artistes oblidades per la història”. L’artista Isabel Jover homenatja amb aquesta mostra a les dones artistes de diferents èpoques que injustament van ser oblidades pels historiadors tot i la qualitat de les seves obres. Les peces van ser pintades entre els anys 2015 i 2017, i cadascuna d’elles va acompanyada de les dades biogràfiques històriques. La mostra es podrà visitar a la Biblioteca fins el 27 de març.

Els actes continuaran el diumenge 8, amb una caminada popular pel terme municipal, amb la col·laboració del grup excursionista de Les Monges Associació Cultural. La sortida serà a les nou del matí des de la zona dels Llimoners i tots els participants tindran un obsequi.

L’últim dels actes, també diumenge, serà la projecció de “Torre-Romeu. Una història de lluita i solidaritat”, a dos quarts de set de la tarda, al Casino Municipal. El documental de Santiago Fletcher, que es va presentar a la passada edició del FIC-CAT, repassa la història d’aquest barri de Sabadell des del seu naixement, a través, sobretot, de la mirada d’aquelles dones lluitadores que van formar part important de la seva història social, cultural i política.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta