El Col·legi de Periodistes i l’obra social “La Caixa” han tornat a posar en marxa aquesta iniciativa, que arriba a l’onzena edició.

L’onzena edició del programa “La Premsa a les Escoles” comença aquest mes de març i arribarà a més de 450 alumnes d’ensenyament secundari del Camp de Tarragona. En aquesta edició hi participen 10 centres, entre ells l’Institut Roda de Berà.

Durant més de quatre setmanes, dues col·legiades de la demarcació es desplaçaran a cadascun dels centres escolars participants per explicar en primera persona la seva experiència i el seu coneixement sobre l’ofici, transmetre la funció social i la importància que tenen els mitjans de comunicació avui dia.

Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya hi ha molt d’interès a conèixer “la dieta mediàtica” dels més joves, que de manera unànime els darrers anys assenyalen les xarxes socials com a principal canal de comunicació a través dels quals s’informen. Una situació que els exposa a les “fake news” i la postveritat amb tot el que socialment comporta. Per aquest motiu és important que coneguin les diferències que hi ha entre canals d’informació i mitjans de comunicació i les garanties i beneficis que aporta el periodisme que abraça el codi deontològic, rigorós, contrastat i plural.

Durant les xerrades, també en alguns casos s’inclou una part d’exercici pràctic, com l’anàlisi de la premsa del dia, l’elaboració d’una peça informativa o una roda de premsa amb la participació dels alumnes.

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta