Notícies

El certamen tindrà lloc a Roda de Berà entre el 5 i l’11 de juny

L’Hotel d’Entitats de Roda de Berà ha acollit aquest dijous la presentació de les novetats que formaran part de la desena edició del Festival Internacional de Cinema en Català. A la presentació hi ha assistit l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili; el director del Festival, Antonio Barrero; la regidora de Cultura, Teresa Ferré; el director de “Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama”, Joan Frank Charansonnet; l’actor protagonista, Miquel Sitjar; i el músic i membre del Jurat, Joan Reig.

L’alcalde del municipi, Pere Virgili, ha reafirmat la col·laboració de l’Ajuntament amb el FIC-CAT i la constant evolució del Festival al llarg d’aquests deu anys.

Antonio Barrero, director del Festival, ha reivindicat el tret característic del certamen, “ja que és l’únic festival de Catalunya que només parla català”. Barrero ha recordat que els i les Guionistes són els protagonistes d’aquesta edició, i que “l’objectiu és debatre i fer visible la situació actual en que es troba aquest col·lectiu de creadors i creadores”. La persona homenatjada serà la guionista Rosa Vergés per la seva llarga trajectòria, i se li lliurarà el guardó durant la gala de cloenda.

La cloenda serà conduïda per l’actor i director Toni Albà, el qual ja es va encarregar de la gala de la primera edició del Festival i ho tornarà a fer en aquesta ocasió amb motiu del desè aniversari.

El FIC-CAT ha seleccionat 61 produccions: 6 llargmetratges, 17 curtmetratges, 9 documentals, 11 videoclips i 18 produccions de centres educatius. A aquestes caldrà sumar-hi totes les produccions de la categoria JOVE 48 HORES, per a la qual les inscripcions són obertes fins el 18 de maig. En total s’han programat 21 sessions de cinema.

Els Jurats

Els membres que formen part del Jurat de la Selecció Oficial són les actrius Montserrat Carulla –presidenta d’honor- i Ivana Miño; els directors Carles Torras i Marcel Barrena; el productors Paco Escribano i Míriam Porté; i el músic Joan Reig.

El Jurat de la categoria Jove 48 hores està format per Anna M. Bofarull, Héctor Mas, David Victori i Roser Tapias. Els membres del Jurat seran els que determinaran les obres guanyadores de les diferents categories, i que es donaran a conèixer durant la gala de cloenda.

Joan Frank Charansonnet, director de “Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama”, pel·lícula que inaugurarà el FICCAT, ha explicat les dificultats de tirar endavant un projecte com “Pàtria” sense obtenir cap tipus de subvenció pública i, per tant, amb un pressupost reduït. Tot i això, segons Charansonnet “hem fet un Braveheart a al catalana”. El film era un somni pendent de realitzar del director i l’ha comparat al FIC-CAT “també és heroic i èpic”.

Per la seva banda, l’actor Miquel Sitjar, un dels protagonistes de la pel·lícula, ha dit que el cinema català, i en concret Pàtria, “és com una escudella catalana, amb ingredients senzills però bons i de la terra”.

Joan Reig, membre del Jurat des de la primera edició, ha reivindicat el seu paper com a espectador, el qual valora més els sentiments que li pot transmetre una pel·lícula, que no pas la vessant tècnica.

Totes les projeccions tindran lloc al Teatre del Casino Municipal (plaça dels Pins, 6) i seran gratuïtes. Per les inauguracions –els dies 5 i 6- i per la cloenda -11 de juny- caldrà invitació, que es podrà adquirir a través de la plataforma Ticketea (fins exhaurir localitats).

El FIC-CAT presenta les novetats de la desena edició
El FIC-CAT presenta les novetats de la desena edició

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.