Notícies

Per quart any consecutiu es posa en marxa aquesta línia d'ajudes a les empreses que contractin persones desocupades, i, de nou, s'amplia la subvenció a l'autoocupació i l'emprenedoria.

Les subvencions tindran caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017, amb un pressupost disponible de 85.000 euros. El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el 30 de juny.

S'ha planificat una jornada informativa amb empresaris i autònoms per apropar la subvenció als seus destinataris i resoldre tots els dubtes.

Amb l'objectiu d'incentivar l'ocupació i oferir una solució a l'increment dels índex d'atur dels últims anys, l'equip de Govern torna a engegar la línia d'ajudes a empreses, autònoms i emprenedors. La iniciativa, la qual es va posar en marxa ara fa quatre anys, va esdevenir al seu moment pionera al territori en l'àmbit del foment de l'ocupació.

Al 2015 es van detectar algunes necessitats que no estaven incloses dins les bases, motiu pel qual l'equip de Govern va decidir durant el passat exercici ampliar l'objecte de la subvenció i va redactar unes de noves amb dues línies subvencionables ben diferenciades. Per al 2017 les bases reguladores s'han mantingut i la subvenció es torna a dirigir a empreses de tot el Tarragonès i del Baix Penedès que contractin persones desocupades empadronades a Roda de Berà, i per altra banda, una segona línia destinada a l'autoocupació i l'emprenedoria al municipi, tenint en compte que l'actual situació ha obligat a moltes persones a optar per crear els seus propis negocis.

L'objectiu del projecte “Roda de Berà per l'ocupació i l'emprenedoria” té l'objectiu de dinamitzar el mercat de treball recolzant a les petites i mitjanes empreses compromeses amb la creació d'ocupació, fomentar la contractació d'aturats empadronats a Roda de Berà, recolzant així als col·lectius més vulnerables, i impulsar la creació de noves iniciatives empresarials que generin autoocupació i ajudar als emprenedors.

Els pressupostos de l'exercici preveuen una consignació total de 85.000 euros. Les ajudes tindran caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017, i les sol·licituds s'hauran de presentar abans del 30 de juny.

L'import de la subvenció serà del 50% del cost total del contracte, el qual ha de ser d'un mínim de tres mesos de durada i amb una jornada mínima del 50%, amb un màxim a atorgar de 10.000 euros per a cada empresa. Pel que fa a l'autoocupació es pagarà el 50% de les despeses detallades de l'activitat amb un màxim de 3.000 euros.

Accions planificades

Tot i que des de l'any passat les bases es van simplificar per facilitar la tramitació administrativa, la sol·licitud i la justificació de les subvencions, s'ha detectat que encara hi ha empreses o autònoms que desconeixen el pla d'ajudes o no saben quins són els tràmits que s'han de seguir per acollir-s'hi. Per aquest motiu l'Ajuntament ha iniciat una sèrie d'accions comunicatives per apropar la subvenció al públic al qual es destina i que es compleixi amb l'objectiu prioritari de les ajudes, el foment de l'ocupació.

En aquest sentit se celebrarà una jornada informativa destinada a tots els empresaris i autònoms que estiguin interessats. Serà el proper 31 de maig, a les 19.30 hores, a l'Hotel d'Entitats de Roda de Berà a càrrec de tres tècniques de l'Ajuntament que explicaran com s'han d'efectuar les sol·licituds i resoldran tots els dubtes que hi puguin sorgir.

En el marc de les accions planificades, l'alcalde, Pere Virgili, i José Ibort, president de la comissió d'Ocupació, Benestar i Transparència, visitaran les gestories del municipi perquè facin arribar la informació als seus clients; i es reuniran amb les principals federacions i associacions empresarials de les comarques del Tarragonès i Baix Penedès, la primera trobada de les quals s'ha celebrat aquest migdia amb els representants de la Cambra de Comerç de Tarragona, Andreu Suriol, president, i Josep Gispert, secretari general. Finalment, també es reuniran amb els sindicats amb representació a la província; així com amb la càtedra d'emprenedoria i creació d'empreses de la URV.

L'Ajuntament ofereix noves subvencions per fomentar l'ocupació i l'emprenedoria

L'alcalde, Pere Virgili, i José Ibort, president de la comissió d'Ocupació, Benestar i Transparència de l'Ajuntament de Roda de Berà, amb Andreu Suriol, president, i Josep Gispert, secretari general de la Cambra de Comerç de Tarragona, durant la trobada d'aquest migdia.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.