Arran del Reial Decret pel qual es va declarar el passat dissabte l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisis sanitària pel COVID-19, l’alcalde Pere Virgili ha decretat noves mesures pel que fa als serveis municipals.

A les 10 del matí s’ha reunit amb la resta de regidors de l’equip de Govern, amb el cap de la Policia Local i amb el cap de l’associació de voluntaris de Protecció Civil de Roda de Berà per crear el Comitè d’Emergència Municipal, el qual ha pres noves mesures. Aquestes deixen sense efecte el decret del passat divendres al migdia.

Pere Virgili ha tornat a fer una crida a exercir la solidaritat i la responsabilitat per no sortir de casa, i només fer-ho en cas d’extrema urgència, i ha agraït a tots els professionals implicats en la lluita contra el coronavirus Covid-19 la seva entrega durant aquests dies.

 

Oficina d’Atenció al Ciutadà

L’Ajuntament de Roda de Berà continuarà oferint atenció a la ciutadania tot i que amb serveis mínims i per a tràmits essencials o urgents.

L’Alcalde ha demanat prioritzar l’atenció telefònica (977 65 70 09) i la via telemàtica per a la realització de tràmits, a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament. Ha recordat, també, que els ciutadans tenen a la seva disposició la Bústia Ciutadana al web municipal on es poden fer arribar els suggeriments, queixes o incidències a la via pública.

Policia Local i Protecció Civil

La Policia Local reforça el seu servei, vetllant especialment pel respecte al confinament domiciliari. L’associació de voluntaris de Protecció Civil de Roda de Berà també treballarà en aquest sentit.

Es recorda que durant la vigència de l’estat d’alarma, la ciutadania únicament pot circular per les vies públiques per a la realització de les següents activitats:

  • Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.
  • Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris. 
  • Desplaçament al lloc de treball per efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial.
  • Retorn al lloc de residència habitual.
  • Assistència i cura de persones grans, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables. 
  • Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances
  • Per causa de força major o situació de necessitat
  • Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa que s’haurà de fer individualment, llevat que s’acompanyi a persones amb discapacitat o per altra causa justificada. 

 

Serveis Socials i Punt de Distribució d’Aliments

El departament de Serveis Socials continuarà treballant amb serveis mínims i s’atendrà telefònicament al 977 80 93 38. La regidora d’Acció Social, Teresa Ferré, ha instat a totes aquelles persones que en aquests moments necessitin ajuda, persones grans que visquin soles i necessitin que algú els hi faci la compra, per exemple, truquin per demanar ajuda.

Pel que fa al Punt de Distribució d’Aliments també continuarà oferint el seu servei tot i que a porta tancada, i la distribució dels lots d’aliments setmanals es farà a través dels voluntaris i voluntàries de la regidoria, que faran repartiment domiciliari.

Quant a les beques de menjador es realitzarà de la mateixa manera, es portarà el menjar als nens i nenes directament a les seves llars, sempre mantenint les mesures de seguretat per evitar riscos.

Altre dels serveis que ofereix la regidoria d’Acció Social, el servei de “Bon dia”, dirigit a la gent gran que viu sola, es continuarà efectuant, també gràcies a la col·laboració dels voluntaris, els qui faran les trucades des de casa.

En aquest sentit, totes aquelles persones que vulguin col·laborar durant aquests dies de forma voluntària poden trucar al telèfon de Serveis Socials.

Les obres públiques se suspenen

Els treballadors de la Brigada Municipal romandran a casa de guàrdia, per sortir en casos necessaris a efectuar treballs d’emergència a la via pública, com pot ser el cas del trencament d’una canonada, una fuita d’aigua, problemes a l’enllumenat, o qualsevol altra tasca que sigui necessària per mantenir la seguretat de persones i béns.

Quant a la recollida de la brossa es continuarà fent amb normalitat, i la neteja viària es redueix a serveis mínims, atès que degut al confinament domiciliari es generarà menys brossa als carrers.

 

Quotes dels serveis no prestats

Finalment, el Comitè d’Emergència Municipal ha decidit que davant el tancament dels equipaments municipals, l’Ajuntament no cobrarà les quotes corresponents als serveis no prestats, una mesura que afecta a la Llar d’Infants Municipal, a les escoles esportives, a l’Esplai Municipal o a la resta d’activitats físiques organitzades pel departament d’Esports. Pel que fa als establiments de restauració que han hagut de tancar, es bonificarà la llicència d’ocupació de la via pública. El departament d’Intervenció estudiarà quina serà la millor fórmula per fer-ho.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta