Es continuaran estudiant noves mesures que serveixin per mitigar les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus.

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Roda de Berà ha dissenyat un pla amb diferents mesures econòmiques que han de servir per pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus COVID-19 al municipi i donar resposta a empresaris, autònoms i al conjunt de la ciutadania.

El principal objectiu d’aquest paquet de mesures és ajudar a aquells que es puguin trobar en una situació vulnerable, sobretot quan finalitzi l’excepcional conjuntura que vivim arran del decret d’estat d’alarma per fer front a l’emergència sanitària actual contra el virus SARS-CoV-2.

El pla elaborat per l’equip de Govern ha comptat amb aportacions d’altres grups municipals i, segons ha assegurat l’Alcalde, “continuarem ampliant aquest paquet amb les mesures que siguin necessàries per pal·liar els efectes d’aquesta pandèmia en el nostre teixit empresarial i comercial, així com en el conjunt de la ciutadania, alleugerint la seva càrrega econòmica. Ara, més que mai, l’Ajuntament ha d’estar al costat dels rodencs i rodenques que ens necessitin”, ha dit Pere Virgili.  

Les mesures que s’aniran aprovant al llarg dels propers dies són les següents.

Quotes de serveis no prestats

L’Ajuntament no emetrà rebuts dels serveis que no es puguin realitzar, fins que es reprengui el servei. Pel que fa als serveis ja cobrats de forma anticipada es compensarà el total de l’import cobrat.

  • Llar d’Infants Municipal Els Petitons.
  • Zona recreativa dels Llimoners.
  • Esplai Municipal Rodus.
  • Lloguer d’instal·lacions municipals.
  • Abonaments del transport escolar.
  • Cursos i tallers de formació de l’Escola d’Adults Mediterrani.
  • Compensació dels abonaments dels cursos esportius d’aeròbic, manteniment físic, pàdel, gym racket, activitats dels tallers del PIJ o senderisme.

Taxes i impostos

S’aprovarà i es publicarà un nou calendari fiscal, consensuat amb BASE.

  • Taxa d’escombraries comercials i d’ocupació de la via pública per a terrasses d’establiments de restauració: es descomptarà la part proporcional d’ambdues taxes, amb motiu de l’obligat tancament de la seva activitat.
  • Impost de vehicles de tracció mecànica: ajornament d’un període mínim de tres mesos per al seu pagament.
  • Rebut de l’IBI: S’ajorna el període de pagament tants dies com s’allargui l’estat d’alarma.
  • Per a la resta de tributs: BASE ha suspès el termini de cobrament en voluntària de tots els padrons. De moment, tampoc no es cobraran els nous padrons. S’acordarà amb l’Ajuntament la modificació de les dates de cobrament dels padrons suspesos com l’aprovació de nous terminis de pagament per als nous.

Pel que fa als fraccionaments, ajornaments i pagaments personalitzats, els cobraments que s’havien d’efectuar a partir d’ahir, 20 de març, queden ajornats fins el 30 d’abril.

Autònoms i empreses

S’avança el pagament de les factures als autònoms, petites i mitjanes empreses subministradores de l’Ajuntament per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible.

Es crearà una finestreta d’atenció telefònica per donar suport i resoldre dubtes dels comerciants, restauradors, PYMEs i autònoms afectats per la crisi derivada de la COVID-19.

Empreses amb contractes suspesos

S’aprova una indemnització econòmica a les empreses que tinguin contractes administratius suspesos de forma automàtica o bé a instàncies del propi contractista per impossibilitat de la seva prestació arran de l’estat d’alarma. La indemnització serà per compensar les despeses salarials, lloguers o manteniments d’equips i d’instal·lacions utilitzades en el contracte suspès, assegurances, etc.

Podran ser reclamades un cop finalitzi la suspensió.

Creació d’un fons municipal

L’Ajuntament crearà un fons municipal extraordinari d’ajudes per als afectats, i es valorarà l’ús dels fons de contingència previst al pressupost municipal.

S’establirà un telèfon d’atenció a la ciutadania per resoldre dubtes i realitzar l’assessorament necessari.  

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta