Qualsevol persona que necessiti ajuda pot trucar al 977 80 93 38.

La regidoria també busca voluntaris per cosir mascaretes a casa.

El departament de Serveis Socials treballa aquests dies al 200% de la seva capacitat quant a recursos humans i materials, atenent a les persones més vulnerables i als que més ajuda necessiten durant la crisi de la COVID-19.

Tant els treballadors i treballadores de la regidoria, com els voluntaris i voluntàries i els membres de Protecció Civil s’estan abocant per ajudar, sobretot, a persones grans i amb dificultats de mobilitat de Roda de Berà que estan confinades a casa per tal d’evitar el contagi, en ser el col·lectiu amb més risc i més vulnerable.

Els voluntaris realitzen tasques fonamentals per a ells com anar a fer la compra, a recollir encàrrecs a la farmàcia o donar-les-hi suport telefònic, sobretot en els casos d’avis que es troben sols a casa, per saber que estan bé. L’objectiu és garantir la seva seguretat i el seu benestar.

Per altra banda, les treballadores de la regidoria s’encarreguen de repartir els lots d’aliments del Punt de Distribució d’Aliments entre les famílies més necessitades, perquè no hagin de sortir de casa per anar a recollir-los. També els nens i nenes becats amb una beca menjador rebran una targeta moneder perquè puguin mantenir una correcta alimentació mentre els centres escolars romanguin tancats.

Cosir mascaretes a casa

La regidoria d’Acció Social posarà en marxa durant els propers dies una iniciativa per teixir mascaretes a casa. L’Ajuntament té tot el material necessari però necessita voluntaris i voluntàries que sàpiguen cosir i que vulguin col·laborar amb la iniciativa solidària.

Aquestes mascaretes fetes amb roba de cotó no estan homologades i per tant no són vàlides per a l’ús sanitari, però sí serviran per a l’ús personal, per tal que les persones que surtin al carrer ho facin més protegides i no hagin de comprar de les altres, destinades als professionals sanitaris.

Totes aquelles persones que s’hi vulguin sumar han de trucar al 977 65 70 09.  

Borsa de voluntaris

En aquests moments tan complicats per a tots i totes, l’Ajuntament ha creat també una borsa de persones voluntàries que vulguin col·laborar per atendre aquestes necessitats.

Les persones que vulguin ser voluntàries poden trucar al telèfon de Serveis Socials 977 80 93 38. Han de ser majors d’edat, no presentar símptomes de la COVID-19 i no ser població de risc.

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta