canlenfrdeitrues

Notícies

En només quatre dies l’Ajuntament, gràcies a l’ajuda dels voluntaris i voluntàries, ha repartit més de 800 mascaretes de cotó.

Més d’una trentena de voluntaris i voluntàries s’han unit ja a l’Ajuntament, donant resposta a la seva crida, per confeccionar mascaretes de cotó. En pocs dies han aconseguit cosir més de 800 peces fetes amb roba de cotó.

La iniciativa ha tingut una gran acollida i són moltes les persones que s’hi han volgut sumar per col·laborar en la forma en què els sigui possible, cosir, tallar o repartir, l’important és ajudar, en uns moments tan complicats en què les mostres de solidaritat es multipliquen.   

Els establiments on es distribueixen les mascaretes són: el Forn Pastisseria Queralt, el Forn Roda, l’estanc Vives, la papereria Anna, el Coaliment de Costa Daurada (Leo center), la carnisseria Sandra, el Marietas Coffee, l’estanc del Roc i la Farmàcia de Roda.

Les regidores Teresa Ferré i Rosana Dorantes, responsables d’aquesta iniciativa, han donat les gràcies a totes les persones implicades, a tots els voluntaris i voluntàries, així com a les persones que van donar material perquè en un principi la iniciativa tirés endavant. “L’Ajuntament ha comprat 50 metres més de roba de cotó. Volem que tothom pugui tenir la seva mascareta casolana, ara, però, demanem un ús responsable i que se segueixin els consells per a la seva reutilització”, han dit les regidores.

Cal esterilitzar-les abans del seu ús

Abans del seu ús s’han d’esterilitzar. Cal posar-les a bullir o a escaldar a una temperatura de 70 graus, amb aigua sola, o amb aigua i sabó neutre. Les mascaretes de cotó són reutilitzables i es poden portar un màxim de vuit hores al dia.

Finalment, es recorda que són només un element de protecció complementari. L’essencial és mantenir les distàncies socials, les mans netes i un entorn net, ja que el coronavirus es transmet, sobretot, a les superfícies.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.