900 900 120 / 671 778 540 Contra la violència masclista

L’Ajuntament de Roda de Berà dóna suport a l’Institut Català de les Dones (ICD) i al Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya en la campanya de reforç del servei d’atenció a les dones en situació de violència masclista durant aquests dies de confinament per l’emergència sanitària per la COVID-19.

En concret, s’ha reforçat el servei permanent de la línia de telèfon 900 900 120, i s’ha habilitat un nou servei de missatgeria instantània per WhatsApp (671 778 540) per tal de facilitar l'accés a les dones que conviuen amb l’agressor i tenen dificultats per fer trucades. Aquest servei de missatgeria instantània amplia i facilita la comunicació escrita i immediata que també es pot continuar fent a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

A Roda també s’ha engegat la campanya “Establiment segur contra la violència masclista” que interpel·la l'entorn per donar suport a les dones que puguin estar vivint situacions de violència masclista i necessitin que algú truqui per elles al recurs corresponent (Línia 900 per a qualsevol consulta i 112 en cas d’emergència).

L’estat de confinament derivat de la situació d’emergència sanitària provoca un impacte clar en les dones en situació de violència masclista i llurs fills i filles, ja què la convivència és permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la. Això pot afavorir situacions de conflicte i violència amb l’agreujant de la dificultat que té la víctima de trobar suport de familiars, professionals i altres recursos.

Trobareu més informació sobre els serveis datenció a víctimes de violència masclista per al període de confinament a lespai web creat per aquests dies:

http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/serveis-en-lestat-de-confinament/

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta