Les subvencions tenen caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017, amb un pressupost disponible de 85.000 euros. El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el 30 de juny.

Ahir va tenir lloc una jornada informativa amb empresaris i autònoms interessats.

Roda de Berà per l'ocupació i l'emprenedoria

La passada setmana l'Ajuntament va engegar una nova convocatòria, la quarta, de la línia d'ajudes a les empreses que contractin persones desocupades, a l'autoocupació i l'emprenedoria, l'objectiu de la qual es fomentar l'ocupació, dinamitzar el mercat de treball recolzant a les petites i mitjanes empreses compromeses amb la creació d'ocupació alhora que es redueixen els índex d'atur al municipi, i impulsar la creació de noves iniciatives empresarials que generin autoocupació i ajudar als nous emprenedors.

Per tal de donar a conèixer aquestes ajudes i apropar tota la tramitació als interessats, es va iniciar la campanya “Roda de Berà per l'ocupació i l'emprenedoria” amb tota una sèrie d'accions comunicatives per apropar la subvenció al públic al qual es destina i que es compleixi amb l'objectiu prioritari de les ajudes, el foment de l'ocupació.

Tot i que des de l'any passat les bases es van simplificar per facilitar la tramitació administrativa, la sol·licitud i la justificació de les subvencions, es detectar que encara hi havia empreses o autònoms que desconeixen el pla d'ajudes o no sabien quins són els tràmits que s'han de seguir per acollir-s'hi.

D'aquesta forma, l'alcalde, Pere Virgili; i el president de la comissió especial d'Ocupació, Benestar Social i Transparència, José Ibort, acompanyats per la regidora d'Ocupació, Teresa Ferré, han organitzat aquests últims dies diverses reunions. Ahir al migdia va ser a l'Ajuntament amb els representants de PIMEC a Tarragona, Ramón Salvans, secretari territorial; i Héctor Pérez, director de formació, per tal de transmetre'ls la iniciativa de i poder comptar amb la implicació de la confederació patronal.

A la tarda, a partir de 2/4 de 8, es va celebrar la jornada informativa destinada a empresaris i autònoms de tot el Tarragonès i Baix Penedès que estiguessin interessats en rebre la subvenció. Més d'una desena es van donar cita a l'Hotel d'Entitats per tal de conèixer les bases i els detalls de les dues línies subvencionables, i resoldre amb les tècniques de Secretaria i d'Ocupació tots els dubtes que poguessin sorgir.

En el marc de les accions planificades dins el projecte s'han previst reunions amb les principals federacions i associacions empresarials de les comarques del Tarragonès i Baix Penedès; es visitaran les gestories del municipi perquè facin arribar la informació als seus clients; i es reuniran amb els sindicats amb representació a la província, així com amb la càtedra d'emprenedoria i creació d'empreses de la URV. La passada setmana ja es van celebrar reunions amb la Cambra de Comerç de Tarragona, amb la CEPTA i l'AEQT. Les trobades continuaran durant la propera setmana.

Roda de Berà per l'ocupació i l'emprenedoria
Roda de Berà per l'ocupació i l'emprenedoria

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta