Els desplaçaments a la segona residència seran sancionats amb 1.500 euros.

El Ministeri de l’Interior ha elaborat un document que unifica criteris a l’hora de graduar les propostes de sanció que s’imposin a totes aquelles persones que incompleixin les restriccions de l’estat d’alarma vigent.

Per ordre creixent:

  • Les multes més lleus de 601 euros, són per als desplaçaments no autoritzats.
  • A continuació, castigat amb 700 euros, hi ha la no identificació inicial degut a dificultats propiciades de forma voluntària per la persona infractora.
  • El nombre més gran de multes estipulades són les de 1.500 euros cadascuna: per la presència de menors, persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat al vehicle sense causa justificada; desplaçaments no autoritzats en companyia; desplaçaments no autoritzats cap a la segona residència; i actuació deliberada de l’infractor per evitar o dificultar la seva identificació.
  • En cas de reincidència la sanció podrà ser de 2.000 euros, depenent del grau de persistència a l’hora de trencar la restricció.

Les actituds inapropiades de l’infractor es divideixen en tres tipus, si hi ha actitud de menyspreu, 2.000  euros; si hi ha intimidació però no constitueix infracció penal, 3.000 euros; i si hi ha violència o amenaça sense constituir infracció penal, 10.400 euros.

Amb aquest import també es castigarà l’organització o participació en activitats en comú, festes i celebracions, especialment quan hi hagi un nivell de risc alt segons el número de persones, les circumstàncies i la proximitat.

L’Ajuntament de Roda de Berà recorda la necessitat que tothom es quedi a casa, respecti les restriccions de l’estat d’alarma i redueixi al mínim indispensable els desplaçaments i les sortides al carrer, restringides a les activitats permeses. El confinament continua sent, a hores d’ara, la millor mesura per frenar la propagació de la pandèmia del coronavirus i per això es demana a tots els rodencs i rodenques que el respectin.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta