Les dones de Roda de Berà que estiguin patint una situació de violència masclista poden anar a la seva farmàcia, a la del centre del poble o bé a la del Roc, i demanar una “mascareta 19”. Amb aquesta paraula clau sabrem que necessiten ajuda i trucaran al 016 o al 112 en cas d’emergència.

Durant aquesta situació de confinament pot haver-hi dones que se sentin atrapades amb el seu agressor i tinguin por de trucar a un dels números de telèfon disponibles per denunciar la seva situació i demanar ajuda.

Recordem que les línies d’atenció contra la violència masclista són el 016, el 900 900 120, números que no deixen rastre a la factura del telèfon, o bé el nou servei a través de WhatsApp, amb el número 671 778 540. 

 

Establiment segur contra la violència masclista

A Roda també s’ha engegat la campanya “Establiment segur contra la violència masclista” que interpel·la l'entorn per donar suport a les dones que puguin estar vivint situacions de violència masclista i necessitin que algú truqui per elles.

L’estat de confinament ha provocat un impacte clar en les dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles, ja què la convivència és permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la. Això pot afavorir situacions de conflicte i violència amb l’agreujant de la dificultat que té la víctima de trobar suport de familiars, professionals i altres recursos.

Tots els establiments del municipi oberts durant el confinament s’hi han adherit a la campanya.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta