Es preveu que durant el mes de juny es comenci a implantar a tot el municipi.

L’entrada en vigor del nou contracte de la recollida de la brossa i de les fraccions de selectiva amb el Consell Comarcal està cada cop més a prop. Així ho ha assegurat el regidor de Serveis Tècnics, Manel González, qui es manté en contacte amb l’empresa adjudicatària del servei, FCC Medioambiente, i el compromís és que durant el mes de juny es comenci a instal·lar a tot el municipi el nou sistema.

El primer pas serà la implantació dels nous contenidors, que seran totalment metàl·lics, alhora que es retiren els vells.

La programació de FCC al Tarragonès nord s’ha iniciat a Altafulla, la Riera de Gaià i el Catllar, per continuar, seguidament, a la Pobla de Montornès, Creixell i per últim a Roda de Berà. Els tempos inicials estan patint un lleu retard atès la situació actual d’alarma per la gestió de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Avantatges

Els avantatges per als rodencs seran notoris, amb un servei més eficient, un nou parc de vehicles i maquinària nova, adaptats a les necessitats de Roda de Berà. La freqüència de recollida i de neteja interior i exterior dels contenidors serà major; hi haurà més contenidors a la via pública, fins a 1.110 unitats, i estaran distribuïts en illes completes amb cinc contenidors de totes les fraccions, a més a més, inclouran un sistema de control amb xip de pesatge i buidatge, el qual indicarà en tot moment el seu estat, per evitar que arribin a omplir-se.

Amb aquesta adhesió el municipi dirà adéu a un servei de recollida obsolet i precari, gestionat pel Consell Comarcal amb un contracte de 10 anys prorrogat per 5 més, que no ofereix un servei a l’alçada del que necessita actualment Roda de Berà. Aquest contracte amb el Consell incloïa la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró, plàstic i vidre, i l’Ajuntament s’ha fet càrrec tots aquests anys de la recollida del rebuig i de la fracció orgànica amb mitjans propis i amb el material i la maquinària heretada de l’antiga empresa concessionària Cosbapsa.

A partir del moment en que s’iniciï el nou contracte l’empresa FCC es farà càrrec de la recollida de tota la brossa, rebuig i selectiva, i l’Ajuntament continuarà duent a terme la gestió de les restes vegetals, la neteja viària i el manteniment de les platges.

 

Així seran les noves illes de contenidors

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta