canlenfrdeitrues

Notícies

Es preparen pel que serà un estiu totalment atípic.  

Ahir al vespre l’alcalde Pere Virgili i el regidor de Turisme, Frederic Royuela, es van reunir telemàticament amb les empreses concessionàries dels serveis de temporada de les platges de Roda de Berà. Els propietaris de les guinguetes, llits elàstics o patinets d’aigua, van parlar amb l’Alcalde sobre com afrontaran aquesta temporada estival que, com ja es preveu, serà molt diferent a la d’altres anys a causa de la crisi sanitària per la COVID-19.

Hi ha molta incertesa”, comentava ahir al vespre l’Alcalde, “la voluntat de l’Ajuntament és ajudar-los en tot el que puguem, però les platges no són de la nostra competència sinó de l’Estat, i no podem oferir-los més espai de sorra, ha de ser una decisió de Costes”. Per aquest motiu el compromís de l’Ajuntament és reduir al 50% el cànon d’ocupació per ús privatiu, com a mínim, a l’espera de poder arribar fins al 100% quan l’Estat es pronunciï. Per altra banda, els municipis que formen el Pacte de Coma-ruga, entre els quals hi ha Roda, han demanat a Costes l’exoneració de les taxes d’ocupació des del començament de la pandèmia fins a finals de 2020 als adjudicataris i concessionaris de les activitats del Pla d’Usos de les platges.

Per altra banda, ahir se’ls va comunicar la decisió d’enguany de mantenir les platges de forma natural, sense instal·lar-hi serveis com dutxes, rentapeus o inodors químics, per seguretat, per evitar tots aquells elements que puguin ser transmissors del coronavirus. Tampoc es muntarà aquest any el mercadet de la platja Llarga, per evitar aglomeracions.

Pel que fa a la preparació de les platges, l’Ajuntament està esperant que Costes faci una actuació de regeneració de la sorra a les platges Llarga i Punta d’en Guineu, ja que els temporals del passat hivern van deixar sense sorra alguns trams. Aquesta actuació està prevista per a finals de la propera setmana. Serà llavors quan l’Ajuntament condicioni les platges, netegi la sorra, i instal·li les passarel·les.

Muntatge d'un dels xiringuitos de Roda de Berà l'any passat. 

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.