Contempla l'obertura de tots els establiments comercials i espais culturals amb límit d'aforament.

L'ús de piscines recreatives i platges està permès mantenint mesures de seguretat

El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat l'ordre de flexibilització per a les unitats territorials que passen a Fase 2 dins del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat.

Mesures de caràcter social

Es podrà circular per la província, illa o unitat territorial de referència en grups de màxim 15 persones, entre les quals no es comptabilitzen les persones convivents, sempre mantenint la distància social o mesures de protecció.

Les persones de fins a 70 anys podran realitzar l'activitat física no professional en qualsevol franja horària a excepció de la compresa entre les 10 i les 12 hores i entre les 19 i les 20 hores, que queda reservada als majors de 70 anys.

Les comunitats autònomes i ciutats autònomes podran acordar que en el seu àmbit territorial aquestes franges horàries comencin fins a dues hores abans i acabin fins a dues hores després, sempre que no s'incrementi la durada total d'aquestes.

Les vetlles podran realitzar-se en tota mena d'instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim de 25 persones en espais a l'aire lliure o quinze persones en espais tancats, siguin o no convivents. Els enterraments i cremacions es restringeixen a un màxim de 25 persones, entre familiars i afins.

L'aforament màxim dels llocs de culte passa d'un terç a un 50%.

Les cerimònies nupcials i altres celebracions religioses podran realitzar-se en tota mena d'instal·lacions, amb un aforament del 50% i sense superar les cent persones en espais a l'aire lliure o les cinquanta persones en espais tancats.

Piscines recreatives i platges

Les piscines recreatives es podran obrir al públic amb cita prèvia, un aforament màxim del 30% o el que permeti complir amb la distància de seguretat. S'organitzaran a més horaris per torns.

La neteja ha de dur-se a terme almenys tres vegades al dia i no es podrà fer ús de les dutxes dels vestuaris ni de les fonts d'aigua.

A les platges, els banyistes hauran de fer un ús responsable complint amb les recomanacions i normes establertes per les autoritats sanitàries. Es permet la pràctica d'activitats esportives, professionals o d'esbarjo, sempre que es puguin desenvolupar individualment i sense contacte físic.

Els passejos o els banys estan permesos sempre que es puguin desenvolupar individualment i sense contacte físic i es mantingui una distància mínima de dos metres.

Es permeten els grups sempre que siguin inferiors a 15 persones, excepte en el cas de persones que hagin estat convivint durant el confinament.

Per calcular l'aforament màxim permès per a cada platja, es considerarà que la superfície de platja a ocupar per cada banyista serà d'aproximadament quatre metres quadrats.

Les guinguetes o xiringuitos situats a les platges hauran de seguir les mateixes normes que per a la resta d’establiments de restauració en referència a l'aforament.

El lloguer de motos aquàtiques, hidropedals i de qualsevol altre element esportiu o d'esbarjo estarà permès, però els propietaris dels negocis hauran de complir les mesures d’higiene i seguretat. Tots els vehicles hauran de ser netejats i desinfectats abans de cada ús.

Comerç

Els establiments i locals comercials minoristes i d'activitats professionals poden reobrir al públic amb independència de la seva superfície útil d'exposició i venda, sempre que es redueixi al 40% l'aforament en cadascuna de les plantes de les quals consti i que garanteixi una distància mínima de dos metres entre clients.

En els locals en els quals no sigui possible mantenir aquesta distància, es permetrà

únicament la permanència dins del local d'un client i hi haurà un horari d'atenció amb servei prioritari per a majors de 65 anys.

Es podrà establir sistemes de recollida en l'establiment, escalonada que eviti aglomeracions a l'interior del local o el seu accés i un sistema de repartiment a domicili preferent per a col·lectius determinats.

En el cas dels mercats ambulants es limitarà a un terç el nombre de llocs habitual per a garantir el manteniment de la distància social de dos metres.

Els centres i parcs comercials podran obrir amb un aforament màxim del 30% de les seves zones comunes i del 40% en cadascun dels establiments comercials.

No es permetrà la permanència de clients en les zones comunes excepte per al

trànsit entre establiments. Hauran de romandre tancades les àrees recreatives com a zones infantils, ludoteques o àrees de descans.

Hostaleria, restauració i hotels

Podran reobrir al públic els establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local, excepte les discoteques i bars d'oci nocturn, sempre que no superin el 40% del seu aforament.

El consum dins del local únicament podrà realitzar-se assegut en taula o reagrupacions de taules i, preferentment, mitjançant reserva prèvia. No s'admetrà l'autoservei en barra per part del client.

El servei a les terrasses a l'aire lliure es manté conforme a l'ordre d'aplicació de la fase 1. En tots els casos mantenint la distància mínima de dos metres.

L'ordre recull, a més, la reobertura al públic de les zones comunes dels hotels i allotjaments turístic sempre que no se superi un terç del seu aforament.

Les activitats d'animació o classes grupals tindran un aforament màxim de vint persones, evitant l'intercanvi d'objecte, preferentment a l'aire lliure i respectant la distància mínima de seguretat entre tots els participants. En cas contrari, s'hauran d'utilitzar màscares. A més, es mantindrà la corresponent desinfecció d'objectes i material utilitzat.

Quant a les activitats de turisme actiu i de naturalesa es podran realitzar per a grups de fins a vint persones.

Visites a residències de persones majors

Les comunitats autònomes i les ciutats autònomes podran permetre en el seu àmbit territorial la realització de visites als residents d'habitatges tutelats, centres residencials de persones amb discapacitat i centres residencials de persones majors.

En el cas de les residències de persones majors, aquestes visites es realitzaran preferentment en supòsits excepcionals.

Aquestes visites no es podran realitzar en els centres en els quals hi hagi casos confirmats de COVID-19, o en els quals algun resident es trobi en període de quarantena.

Cultura

A les biblioteques es podran fer consultes en sala sempre que no se superi un terç de l'aforament autoritzat i usar els ordinadors destinats als usuaris. No obstant això, les sales infantils i les col·leccions de lliure accés romandran tancades.

Les sales d'exposicions, monuments i equipaments culturals podran obrir sempre que no se superi un terç de l'aforament autoritzat i s'adoptin mesures per al control de control de les aglomeracions.

Tots els cinemes, teatres, auditoris i espais similars podran reprendre la seva activitat sempre que comptin amb butaques pre-asignades i no superin un terç de l'aforament autoritzat.

Es permet la prestació de serveis complementaris, com ara botiga, cafeteria o similars. No es prestarà servei de guarda-roba ni de consigna.

Esport professional

Els esportistes integrats en clubs participants en lligues no professionals podran realitzar entrenaments de caràcter bàsic, de manera individual i complint amb les corresponents mesures de prevenció i higiene, desenvolupat en els centres d'entrenament de què disposin els clubs o en una altra mena d'instal·lacions que es trobin obertes al públic.

Els clubs esportius professionals o Societats Anònimes Esportives podran desenvolupar entrenaments de caràcter total complint amb les corresponents mesures de prevenció i higiene amb fins a un màxim de 14 persones.

Les tasques d'entrenament es desenvoluparan sempre que sigui possible per torns, evitant superar el 50% de la capacitat de la instal·lació per als esportistes. No podran assistir mitjans de comunicació.

La competició de les Lligues Professionals es reprendrà sense públic i a porta tancada, sempre que l'evolució de la situació sanitària ho permeti. Els hi mitjans de comunicació podran accedir per a la retransmissió de la competició.

Es podran reobrir les instal·lacions esportives cobertes. L'activitat esportiva requerirà cita prèvia, s'organitzaran torns horaris i es respectarà el límit del trenta per cent de capacitat d'aforament i es podran utilitzar els vestuaris.

 

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta