Tots els grups municipals s’han unit per fer front comú contra la crisi del coronavirus.

Coronavirus, també conegut per covid-19, és una malaltia que afecta la població, especialment els grups més vulnerables com són la nostra gent gran i aquells/es que presenten quadres clínics delicats. Va aparèixer el desembre del 2019 a Wuhan (Xina), causant milers d'infeccions i de morts, que més tard, s'ha estès per por tots els països del món, amb un impacte significatiu i extrem al nostre país.

L'Organització Mundial de la Salut va elevar l’11 de març de 2020 la situació d'emergència de salut pública ocasionada per la COVID-19 a pandèmia internacional. La rapidesa en l'evolució dels fets, a escala nacional i internacional, requereix l'adopció de mesures immediates i eficaces per fer front a aquesta conjuntura.

Davant aquest fet lamentable i preocupant, afrontem uns moments molt complexos i difícils a conseqüència de l'emergència sanitària i social provocada per la Covid-19, i que ha portat a l'aprovació del Real Decret d'Estat d'Alarma al nostre país. Circumstàncies extraordinàries que impacten a tot el món i de manera especial a Europa, comptabilitzant desenes de milers de contagis i cobrant-se moltes vides en aquestes setmanes. Amb aquesta declaració volem en primer lloc expressar tot el nostre afecte i solidaritat davant tan tràgiques pèrdues.

L'excepcionalitat d'aquesta crisi, la seva més que probable dimensió en el temps i l'envergadura del seu impacte en la normalitat, convivència i economia de moltes famílies, ens carrega de responsabilitat per a estar a l’altura que el nostre poble mereix. Per això, les 6 forces polítiques presents a l'Ajuntament de Roda de Berà (Tria, PSC-CP, ERC, C’s, PP, i JxR) volem expressar a la ciutadania una posició d'UNITAT i d'absolut servei a l'interès general de Roda de Berà.

Compartim amb la gran majoria dels nostres veïns i veïnes el seu compromís solidari, la seva consciència i la seva exemplar conducta. Els rodencs i rodenques esperen, dels seus representants, que treballem cada dia pel bé comú i que adoptem decisions i compromisos que ajudin a millorar la vida del nostre poble en aquesta condemnada pandèmia.

Des de Roda de Berà volem donar exemple actuant des del respecte institucional, el diàleg permanent i el màxim consens. També, menysprear i condemnar conductes que alimenten els discursos d'odi i d’insolidaritat i de debats polítics no aconsellables en aquests moments. Són temps per donar el millor de cadascun de nosaltres, les diferències o les visions ideològiques han de quedar i quedaran, de ben segur, en un segon pla.

Per tot el que s'ha exposat, des dels diferents Grups Municipals volem DECLARAR el següent:

Primer: Mostrar el nostre aplaudiment i reconeixement al personal sanitari, forces i cossos de seguretat, protecció civil, bombers/es, plantilla de neteja i equips d'atenció social, per realitzar en aquests moments i ara més que mai, serveis essencials. Subratllem també l'acció i la professionalitat de totes les persones que en la seva tasca diària treballen pel benestar de la població, tant en l’àmbit públic com a privat, amb una menció especial als professionals que ens faciliten els productes de primera necessitat dels que disposem cada dia, així com els treballadors/es de residències geriàtriques i serveis d’atenció domiciliaria, també i d’una forma especial als qui actuen amb determinació des del voluntariat en tasques assistencials, de desinfecció, d'acompanyament o de qualsevol servei d’ajuda.

Segon: Reiterar la nostra disponibilitat i ajuda al Gobierno d'Espanya i al Govern de la Generalitat de Catalunya per una permanent coordinació, transparència i informació amb l’objectiu de treballar complementàriament en quantes accions permetin protegir a la nostra població.

Tercer: La voluntat d’Intensificar les mesures preventives per a evitar la propagació de contagis entre la ciutadania de Roda de Berà, tant en l’àmbit sanitari com en el de la seguretat general, amb especial seguiment de la nostra gent gran i de la resta de col·lectius de risc.

Quart: Que treballarem pel compliment de les recomanacions en salut, tant a l'àmbit laboral com en general, i prendrem les decisions necessàries per a garantir la protecció de l'ocupació en el marc de les nostres competències.

Cinquè: Establir quantes mesures socioeconòmiques siguin necessàries perquè ningú es quedi enrere o es pugui veure en situació de vulnerabilitat, amb especial atenció a famílies, col·lectius vulnerables, persones que han perdut la seva ocupació i aquells/as autònoms, comerços minoristes i pimes que s'han vist obligats a tancar la seva activitat amb motiu de la quarantena.

Sisè: Transmetre la nostra solidaritat amb els veïns/es afectats/des per aquest virus, que mai els deixarem sols i el nostre acompanyament als familiars dels morts que es puguin donar.

Setè: Agrair a tota la població la seva sensibilització, la seva conducta i disciplina social per a aconseguir entre tots i totes, un gran objectiu, vèncer aquesta pandèmia. A la vegada que animem a tota la població a persistir en el seguiment de les mesures sanitàries que dicten les autoritats perquè serà el nostre compliment individual el que ens farà superar col·lectivament aquesta crisi.

Quedem-nos a casa i seguim les recomanacions sanitàries. Aquest virus el superarem entre tots i totes.

Declaració Institucional de tots els Grups Municipals que componen el Ple de l’Ajuntament de Roda de Berà.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta