No quedarà reservada cap franja horària a cap col·lectiu encara que s'hauran d'extremar les mesures de seguretat i higiene amb els grups considerats vulnerables al COVID-19.

Roda de Berà, dins de la regió sanitària del Camp de Tarragona, passarà a la fase 3 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat el proper dilluns 8 de juny. En la publicació al BOE es recull que podran obrir-se els establiments i locals comercials minoristes i d'activitats de serveis professionals amb independència de la seva superfície útil d'exposició i venda, sempre que es limiti el seu aforament al 50%. A més, s'indica que s'establirà un horari d'atenció amb servei prioritari per a majors de 65 anys.

La mateixa Ordre especifica que en aquesta fase es permet també l'obertura al públic de les zones comunes i recreatives dels centres i parcs comercials encara que es limita el seu aforament al 40%. A més, l'aforament dels locals i establiments comercials situats en ells es fixa en un 50%.

En el cas dels mercats ambulants es garantirà la limitació a la meitat dels llocs habituals o autoritzats. Els ajuntaments podran en aquest cas augmentar la superfície habilitada o establir nous dies per a l'exercici d'aquesta activitat.

En l'àmbit de l'hostaleria les terrasses a l'aire lliure poden obrir al 75% de la seva capacitat i es permet el consum en barra sempre que es garanteixi la distància de seguretat. Als hotels i allotjaments turístics es permet l'obertura al públic de les zones comunes sempre que no superin el 50% del seu aforament. Pel que fa a les activitats turístiques es flexibilitzen les condicions per a la pràctica d'activitats de turisme actiu i de naturalesa amb grups de fins a 30 persones.

Activitats culturals

En l'àmbit de la cultura, destaca la possibilitat de realitzar activitats culturals a les biblioteques i museus sempre que no se superi el 50% de l'aforament autoritzat. I, en matèria d'esports es permeten els entrenaments de caràcter mitjà en lligues no professionals federades, així com la celebració d'espectacles i activitats esportives.

L'activitat dels cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars d'espectacles podran desenvolupar la seva activitat sempre que comptin amb butaques pre-assignades i no superin la meitat de l'aforament autoritzat en cada sala.

Es podran obrir els centres recreatius turístics, zoològics i aquaris amb un aforament màxim del 50%. I, també es permet la reobertura dels casinos, establiments de jocs col·lectius de diners i d'atzar, salons de joc, salons recreatius, rifes i tómboles i locals específics d'apostes, sempre que no se superi el 50% de l'aforament permès i es compleixin les mesures d'higiene i prevenció previstes en l'Ordre.

Un altre dels capítols de l'Ordre indica les condicions per a la realització d'activitats de temps lliure dirigides a la població infantil i juvenil. Quan aquestes es duguin a terme a l'aire lliure, s'haurà de limitar el nombre de participants al 50% de la capacitat màxima habitual, amb un màxim de 200 participants, incloent els monitors. I quant tinguin lloc en espais tancats, s'haurà de limitar el nombre de participants a un terç de la capacitat màxima habitual amb un màxim de 80 participants.

Mesures de caràcter social

En aquesta fase es podrà circular per la província, illa o unitat territorial de referència i no quedarà reservada cap franja horària a cap col·lectiu encara que s'hauran d'extremar les mesures de seguretat i higiene amb els grups considerats vulnerables al COVID-19. No obstant això, els grups haurien de ser d'un màxim de 20 persones, excepte en el cas de persones convivents.

Fins ara, només es podien moure per la regió sanitària, però amb la nova fase el govern permetrà que els veïns del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre es puguin moure entre les dues regions.

Les vetlles podran realitzar-se en tota mena d'instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim de 50 persones en espais a l'aire lliure o de 25 en espais tancats, siguin o no convivents. La participació en la comitiva per a l'enterrament o comiat per a cremació de la persona morta es restringeix a un màxim de 50 persones, entre familiars i afins.

Les cerimònies nupcials podran realitzar-se ja sigui en espais a l'aire lliure o tancats, sempre que no se superi el 75% del seu aforament, i en tot cas un màxim de 150 persones en espais a l'aire lliure o de 75 en espais tancats.

Podran reobrir les discoteques i bars d’oci nocturn amb un aforament d’un terç de l’ocupació interior, i només amb servei de barra i taules. No es podrà ballar a la pista i l’ús de la mascareta serà obligatori.

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta