L'alcalde Pere Virgili ha dictat aquest matí un Ban Municipal amb les mesures a seguir dins del terme municipal per a la celebració de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere 2020. 

El podeu llegir aquí en pdf.

 

Les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere són festes tradicionals arrelades al territori, que cada any marquen el punt de sortida del solstici d’estiu i el gaudi de les activitats a l’aire lliure i de les vacances.

Malgrat que es preveu que l’estat d’alarma s’hagi aixecat en el moment de celebració d’aquestes festivitats, l’alerta sanitària per la COVID-19 no ha desaparegut, el que comporta que, a banda de les prevencions habituals sobre manipulació de productes pirotècnics, s’hagin d’establir mesures addicionals per a la prevenció de contagis, tal i com, des del Departament d’Interior de la Generalitat, recomana Protecció Civil. Per afegit, en aquestes revetlles és especialment important evitar els accidents i els incendis per no col·lapsar els Serveis sanitaris i d’emergència, que fa molts dies que treballen intensament per fer front a la COVID-19. Aquest és el millor homenatge que els hi podem fer.

A) Mesures de prevenció de contagis:

  • Cal evitar aglomeracions de persones i aprofitar aquesta festa pel retrobament amb la família i els amics. Es recomana la celebració de la festa a casa. Si es vol fer alguna activitat col·lectiva al carrer, caldrà obtenir-ne autorització per ocupació dels espais públics.

  • Seguint les recomanacions sanitàries per a la celebració de la revetlla de Sant Joan es prohibeix l'encesa de fogueres.

  • Cal prendre mesures de protecció i higiene per evitar contagis, en especial mantenir la distància física de dos metres i evitar el contacte, així com utilitzar mascareta i rentar- se les mans. Caldrà evitar l'ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables, per la seva perillositat amb la manipulació dels petards.

 

B) Mesures de prevenció en la manipulació dels productes pirotècnics:

  • Compreu els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat.

  • Vigileu que els productes siguin adequats per a l’edat, llegiu les instruccions de cada article i respecteu les distàncies de seguretat previstes segons la categoria del

    producte.

  • No guardeu mai el material pirotècnic a les butxaques.

  • No subjecteu els petards amb les mans, ni els acosteu a la cara o el cos.

  • Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic, com les metxes, i encengueu sempre la metxa per l’extrem, perquè doni temps d’enretirar-se.

  • Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.

  • No llenceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses, en aglomeracions de persones o en les proximitats de benzineres, centres residencials de salut, com centres

    geriàtrics.

  • No llenceu ni manipuleu petards des de balcons ni finestres.

  • Vigileu que no hi hagi a la vora líquids inflamables.

  • No fiqueu mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar fan metralla.

Aquestes mesures faran que tots els rodencs i rodenques puguem gaudir d'aquests dies de revetlla sense posar en risc la seguretat i la salut de les persones i de l'entorn.

Aquest any més que mai fem una festa segura!

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta