Entre les accions preparades hi ha la difusió d’un vídeo amb la lectura del manifest a càrrec del cantant Hugo Marlo o la pintura de la bandera multicolor en un pas de vianants del nucli urbà.

La regidoria d’Igualtat, encapçalada per Rosana Dorantes, ha preparat tot un seguit d’accions amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI el 28 de juny, per tal de mostrar el compromís de l’Ajuntament per fer efectius els drets d’aquest col·lectiu i treballar per la igualtat de les persones de gèneres i sexualitats diverses. Perquè, com diu l’eslògan escollit per l’Ajuntament aquest any, “L’amor és de molts colors”.

Amb motiu de la COVID-19 i les mesures de seguretat que s’han de prendre, enguany el manifest no es llegirà a la plaça de l’Ajuntament. Es difondrà a través d’un vídeo en el qual el cantant rodenc Hugo Marlo, participant de la passada edició del programa d’Antena 3 “La Voz”, acompanyat per alguns amics i amigues, farà la lectura del manifest institucional.

El cartell de la jornada editat per l’Ajuntament es difondrà a través de tots els mitjans municipals i xarxes socials i s’ha reconvertit en un dibuix per tal que els infants se’l puguin descarregar, imprimir i el pintin amb colors.

A més a més, la regidoria ha pintat la bandera de l’arc de Sant Martí en un dels passos per a vianants d’un dels principals carrers comercials del municipi, l’avinguda Sant Jordi, al costat de la plaça Catalunya, en ser el símbol del col·lectiu gai, lèsbic, trans, bisexual i intersexual, des de la dècada dels 70. Aquesta acció està emmarcada dins de la campanya que s’ha posat en marxa des dels Consells Comarcals de tot Catalunya, per donar visibilitat a aquest col·lectiu. Amb els vídeos que cada ajuntament enviï s’editarà un peça audiovisual que es difondrà a través dels mitjans de comunicació nacionals i locals, i a les xarxes socials. De l’acció efectuada al nostre municipi hi apareixerà la regidora Rosana Dorantes amb la frase “a Roda de Berà la diversitat ens enriqueix”.

També, durant tota la setmana, del 22 al 28 de juny, la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca recomanarà diferents obres sobre la temàtica que es podran agafar en préstec (amb cita prèvia), com contes infantils, novel·les juvenils, novel·les per adults, pel·lícules i guies, i també tots aquells recursos que es poden descarregar des de l’eBiblio.

El Dia de l’Orgull

La commemoració se celebra pels fets esdevinguts el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGBT va sortir al carrer arran d'una batuda de la policia al bar gai de Stonewall Inn. La comunitat LGBT va sortir al carrer a mostrar el seu rebuig, i es va produir un fort enfrontament que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata, i milers de gais, lesbianes, transsexuals i simpatitzants es manifestaren solidàriament. La data del 28 de juny de 1969 marca l'inici de l'activisme LGTBI.

Descarrega aquí el cartell per imprimir i pintar amb colors.

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta