canlenfrdeitrues

Notícies

Perquè puguin acollir-se les famílies que estiguin patint dificultats a conseqüència de la crisi sanitària per la COVID-19.

L’Ajuntament de Roda de Berà, dins del Pla de Reactivació econòmica per pal·liar les conseqüències de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 al municipi, ha modificat el reglament d’ajuts socials d’urgència i del Punt de Distribució d’Aliments.

S’afegeixen modificacions a alguns paràgrafs per adaptar-lo a la situació actual i s’introdueix en el redactat la possibilitat que els beneficiaris puguin ser persones o famílies que s’hagin vist afectades per la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, com haver perdut la feina, estar afectat per un ERTO total o parcial o haver patit una disminució en els seus ingressos dels mesos de març i abril.

Aquestes famílies poden sol·licitar ajuts puntuals d’alimentació i per fer front als subministraments bàsics com la llum, l’aigua i l’habitatge, rebuts pendents de lloguer o hipoteca, llibres i material escolar o altres possibles ajuts. Les activitats d’estiu, l’escola i el campus d’estiu, també són bonificables parcial o totalment, amb el corresponent informe de l’Equip Bàsic d’Atenció Primària.

El reglament es va posar en marxa al juliol de 2016, i va ser modificat per primer cop al 2018 per eliminar alguns requisits que suposaven un obstacle per a algunes famílies vulnerables per poder rebre l’ajuda. Ara, que la realitat de moltes famílies del municipi ha canviat a causa de la crisi per la Covid-19, l’Ajuntament ha vist necessari fer una actualització del document per tal d’adaptar-se a la situació actual que viu el país.

Des de que es va iniciar la pandèmia, la regidoria de Serveis Socials s’ha abocat per fer front a les necessitats de les famílies que han pogut patir alguna carència o necessitat. El número de persones que actualment reben les ajudes de productes i aliments de primera necessitat s’ha incrementat considerablement fins arribar a les 84 famílies, un total de 238 persones. Els expedients que han entrat per urgència amb motiu de la crisi de la Covid-19 sumen actualment 44 famílies, amb un total de 117 persones.

Les persones interessades s’han adreçar al departament de Serveis Socials de dilluns a divendres de 9 a 14h (cal sol·licitar cita prèvia), al telèfon 977 809 338 en el mateix horari o mitjançant el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.