Arran del decret de l’estat d’alarma per a la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19, l’Ajuntament de Roda de Berà es va intentar avançar a les conseqüències econòmiques i socials que suposaria el confinament i l’obligat tancament de negocis i comerços per a moltes famílies, empreses i autònoms del municipi. D’aquesta forma, a finals del mes de març l’equip de Govern va aprovar un primer paquet de mesures fiscals i econòmiques per pal·liar els efectes negatius de la crisi del coronavirus a Roda de Berà.

Una de les mesures aprovades va ser l’adaptació de les quotes tributàries en funció de la prestació del servei de recollida d’escombraries comercials per a aquells establiments que van haver de suspendre temporalment la seva activitat per l’estat d’alarma.

D’aquesta manera, l’Ajuntament descomptarà la part proporcional de la taxa d’escombraries comercials i industrials, des del 14 de març i durant el període de tancament obligatori, que segons el tipus d’establiment serà diferent, tenint en compte les fases del Pla de desconfinament.

Hem recalculat la taxa anual en funció dels dies d’activitat, regularitzant la quota anual adaptant-la als dies d’obertura,  és a dir, restant els dies en què per l’estat d’alarma els comerços i negocis no van poder obrir.

Al primer fraccionament del rebut anual, el període en voluntària del qual finalitza el proper 31 de juliol, no s’ha pogut aplicar, ja que la carta de pagament ja s’havia generat.

Es regularitzarà en els següents rebuts del segon, tercer i quart trimestre.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta