En relació al comunicat emès ahir pel Ball de Diables de Roda de Berà amb el qual van fer públic la seva determinació de no participar a la Festa Major de Sant Bartomeu 2020, volem expressar el nostre desconcert davant d’aquesta sobtada decisió de la Junta de l’entitat.  

Des de fa molts anys el Ball de Diables de Roda de Berà ha participat en la celebració de diversos actes de la nostra festa gran. Enguany, prèviament a l’elaboració del programa vam mantenir fins a tres reunions amb el seu actual president, comptant amb la seva conformitat per a la celebració de la tronada, d’una petita actuació pirotècnica després del Pregó de Festa Major, i de l’espectacle pirotècnic de fi de festa.

D’aquest últim, seguint la proposta del president del Ball de Diables, s’havia modificat la ubicació i, per evitar aglomeracions a la graderia de la zona esportiva Nou Roda, es va canviar a l’avinguda Fèlix Martorell, per tal que el castell de focs es pogués veure i gaudir des de qualsevol punt d’aquesta llarga avinguda. I així es va incloure al programa de la Festa Major.

Però ahir, un cop el llibret de la Festa ja estava imprès, i repartint-se pels establiments, vam rebre via correu electrònic el comunicat de la Junta de l’entitat en el que se’ns informava de la seva negativa a participar a cap acte d’aquesta Festa Major.

No entenem, però alhora respectem, les raons d’aquest canvi de pensament de la Junta de l’entitat en l’últim moment, el què ens sobta són el temps i les formes i ens hagués agradat, com ja és tradició, comptar amb l’associació rodenca per dur a terme aquests actes de la nostra festa més especial. No podrà ser així, però tindrem un castell de focs per cloure la festa.

Des de l’equip de Govern pensem que, després d’aquests mesos atípics i complicats per a tots i totes, rodencs i visitants mereixeu tenir una Festa Major, tot i que sigui diferent. Enguany, per la Covid-19, el programa s’ha vist reduït deixant només aquells esdeveniments que considerem que es poden celebrar amb totes les garanties de seguretat.

Per a nosaltres la seguretat de rodencs i visitants sempre ha estat i serà el més important. Per aquest motiu, prèviament a la configuració del programa definitiu hem consultat els tècnics municipals i hem seguit tots els protocols elaborats per les autoritats sanitàries per poder celebrar una Festa Major segura. D’aquesta forma, tots els actes que conformen l’actual programa de la Festa Major de Sant Bartomeu es podran celebrar amb totes les garanties, sense que hi hagi perill d’aglomeracions ni de contagis.

Tanmateix, la celebració dels actes queda subjecta a l’evolució favorable de la situació i a les indicacions de les autoritats sanitàries.

 

Visca Sant Bartomeu i visca Roda de Berà!

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta