Durant la jornada d’avui es desinfectaran més d’una vintena d’espais.

Les dades mostren una evolució positiva de la Covid-19 al municipi, tot i que l’Alcalde demana no baixar la guàrdia.

Degut a l’evolució de la pandèmia a Roda de Berà, el Comitè d’Emergència Municipal va decidir el passat dimarts posar en marxa una sèrie de mesures per a la contenció dels possibles rebrots al municipi. Entre elles es trobaven la intensificació de la neteja i desinfecció de les àrees més transitades del poble així com de tots els parcs infantils i pistes esportives a l’aire lliure.

D’aquesta manera, l’empresa Ambitec desinfectarà durant tota la jornada d’avui un total de vint-i-dos espais de tot el municipi, disset parcs infantils i quatre zones esportives.

A primera hora del matí la brigada municipal ha precintat el perímetre de tots aquests espais i n’ha col·locat cartells advertint de les tasques de desinfecció. El temps d’actuació del producte específic que l’empresa utilitza és de tres hores, i durant aquest temps, per seguretat, no es pot accedir als espais.

El treballs han començat aquest matí i s’allargaran durant la tarda. En cas de no poder finalitzar avui les tasques de desinfecció continuarien demà.

 

Evolució positiva

Segons les dades diàries publicades pel departament de Salut de la Generalitat, l’evolució de la pandèmia a Roda de Berà durant aquesta setmana ha estat positiva. Del 31 d’agost al 7 de setembre s’han comptabilitzat 4 casos positius al municipi i la taxa de PCR+ per cada 100.000 habitants se situa ara en 64,06, el que suposa una reducció de 160 punts respecte a la setmana anterior.  Per altra banda, el total de PCRs positives acumulades des de l’inici de la pandèmia és de 58.

L’alcalde Pere Virgili a través d’un vídeo difós a les xarxes socials de l’Ajuntament ha analitzat les dades i ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador a la ciutadania amb motiu de la seva evolució positiva, tot i que demana no baixar la guàrdia.

També ha donat ànims a les famílies davant la tornada a les escoles el proper dilluns “des de la regidoria d’Ensenyament estem treballant conjuntament amb les escoles perquè la tornada dels infants de Roda sigui al més normal possible. Hem redactat molts protocols de seguretat i d’higiene, s’habilitaran diferents portes d’entrada i hi haurà més membres de Policia Local i Protecció Civil a les entrades i sortides dels centres per poder organitzar l’arribada i la sortida dels alumnes”, ha explicat l’Alcalde.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta