canlenfrdeitrues

Notícies

Sis mesos després els centres educatius rodencs han tornat a obrir avui les seves portes a 166 alumnes d’educació infantil, 370 de primària i 287 de secundària seguint estrictes mesures de prevenció per evitar la propagació del virus.

Aquest matí les escoles Salvador Espriu i El Cucurull, i l’institut Roda de Berà, han tornat a obrir les seves portes, després de sis mesos durant els quals els alumnes han viscut un confinament, diverses fases de la desescalada i s’han hagut d’adaptar a les mesures de seguretat i d’higiene de la nova normalitat. Posen així punt i final a l’estiu més atípic viscut fins al moment, és l’hora de tornar a les aules i cal fer-ho en convivència amb la pandèmia i amb les mesures de prevenció per contenir el virus.

L’Ajuntament, els Serveis Territorials del departament d’Ensenyament i els centres escolars han treballat plegats per garantir una tornada a les aules segura. I perquè la recuperació de l’activitat lectiva presencial sigui compatible amb la contenció de la Covid-19, professors, pares, mares i alumnes han de complir amb totes les mesures per evitar la propagació del coronavirus.

Les escoles i l’institut rodencs s’hi han abocat per fer-ho possible i han elaborat un pla d’organització dissenyat i adaptat a les instal·lacions i als recursos de cada centre.  

 

Escola Salvador Espriu

En el cas de l’escola Salvador Espriu, 317 alumnes s’han matriculat al curs 2020-21, 99 a educació infantil i 218 a primària. Tots ells estan dividits en 20 grups diferents, dos grups per a cada curs i fins i tot tres en el cas de 2n i 5è de primària. Segons explica la seva directora Esther Sánchez, en cap cas se supera la ràtio de 20 alumnes per aula. “Hem treballat molt perquè la tornada a l’escola sigui segura, i amb el pas dels dies podrem identificar punts de millora”, assegura Sánchez. A les estrades i sortides de l’escola “s’han establert circuits segurs a través de tres accessos diferents i amb dos torns horaris amb deu minuts de diferència per evitar aglomeracions”. 

L'assistència dels alumnes el primer dia ha sigut molt elevada segons la seva directora, "de fins el 98%". 

 

Escola El Cucurull

Pel que fa a l’escola El Cucurull, els 219 alumnes matriculats s’han dividit en 12 grups, un per a cada curs i en el cas de tres d’ells s’han desdoblat per evitar superar la ràtio fixada pel departament d’Ensenyament: 1r curs, amb 25 alumnes, 2n, amb 26, i 4rt curs de primària, amb 27 alumnes. Respecte a l’assistència dels alumnes durant el primer dia d’escola, el seu director, Josep M. Pinyol, assegura que està entorn al 95%, “i els alumnes que no han vingut avui han presentat faltes justificades per força major”.

 

Institut Roda de Berà

Per evitar aglomeracions el primer dia de classe, l’institut ha apostat per una incorporació gradual de l’alumnat dels diferents nivells. Així, per poder atendre correctament a tots ells i explicar-los-hi totes les mesures que a partir d’ara es prendran al centre, els alumnes de 1r i 2n d’ESO han començat avui les classes i demà ho faran els de 3r i 4rt, amb dos horaris diferents.

A partir de dimecres tots els alumnes accediran a la mateixa hora, però ho faran de forma molt controlada. Segons explica Josep M. Fortuny, cap d’estudis del centre, els joves accediran primer al pati i formaran fileres guardant la distància de seguretat per poder fer-los el control de temperatura i dispensar-los gel hidroalcohòlic d’un en un.

Per aquest curs, i tenint en compte les dimensions reduïdes de les aules dels mòduls prefabricats de l’institut rodenc, la direcció del centre ha invertit tots els recursos humans i materials disponibles en crear grups al més reduïts possibles, amb una mitjana de 18-23 alumnes per aula.

D’aquesta forma, els 287 alumnes matriculats es dividiran en 14 grups, tres més que el curs passat, un de nou per a 2n, un més per a 3r i un altre per a 4rt curs. Per això han hagut de reconvertir la biblioteca en la nova aula de 4rt C, i adaptar la sala d’informàtica perquè també esdevingui biblioteca.

Com a novetat, els alumnes faran dues franges de pati de quinze minuts cadascuna i dividits en dos grups diferents. L’objectiu és que “els alumnes de tots els nivells no es barregin al mateix espai alhora i poder donar-los un respir cada dues assignatures, perquè no hagin d’estar tantes hores seguides dins de l’aula, tenint en compte que entre classe i classe no podran sortir al passadís per evitar aglomeracions”, explica Fortuny.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.